İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Cumhuriyet Gazetesine başlatılan operasyona tepki yağıyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bu sabah Cumhuriyet Gazetesi'ne başlatılan operasyona tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet'i arayarak "Birlikte mücadele edeceğiz" dedi. Kılıçdaroğlu, daha sonra Cumhuriyet Gazetesi'nin Ankara bürosunu ziyaret etti. 

Kılıçdaroğlu'nun ziyaretinde, CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Selin Sayek Böke ve Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Erdem Gül hazır bulundu.

'BİR KARŞI DARBE OLAYIYLA KARŞI KARŞIYA KALDIK'

Gazetenin Ankara bürosunu ziyaretinin ardından açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, anayasal düzenin değiştirilmek istendiğini savunarak, "15 Temmuz akşamı bir darbe girişimidir. Türkiye'deki bütün siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları, meslek kuruluşları, hepimiz darbeye karşı ortak tavır sergiledik. Bu bizim tarihimizde bir ilkti. Bu algıyı güçlendirmemiz gerekirken, bir karşı darbe olayıyla karşı karşıya kaldık. Darbe fırsatçılığı yapıp, toplumun aydın kesimlerini, düşünenleri susturmak; medya, sivil toplum üzerine baskı kurmak gibi bir olayla karşı karşıya kaldık. Parlamentodan alınan yetkilerle KHK çıkararak, bir anlamda anayasal düzen değiştirilmek isteniyor. Anayasa hükmünde kararname çıkarıyorlar artık. Eğer bugün Türkiye, bu koşullarla karşı karşıyaysa bunun sorumluluklarından birisi de Anayasa Mahkemesi'ne aittir. Anayasa Mahkemesi, eski içtihatında direnebilseydi, bu tablo bugün gerçekleşmeyecekti" diye konuştu.

"CUMHURİYETE VE CUMHURİYET GAZETESİ'NE SAHİP ÇIKMAK ZORUNDAYIZ"

Cumhuriyet Gazetesi yöneticilerine yönelik operasyona tepki gösteren Kılıçdaroğlu, "Cumhuriyet Gazetesi, bizim basın tarihimizin de Türkiye'nin de çok önemli gazetelerinden birisidir. Gazetenin tarihine baktığınız zaman her darbe sonrası en ağır bedeli ödeyen gazetedir. Sadece gazete kendisi ödememiştir. Yazarları da bedel ödemiştir. Uğur Mumcu, Ahmet Taner Kışlalı gibi hayatını feda ederek, yani katledilerek, bir bedelle karşı karşıya kalmıştır Cumhuriyet Gazetesi. Demokrasiye ve özgürlüklere hep birlikte sahip çıkmak zorundayız. Bunun ön koşulu da cumhuriyete sahip çıkmaktan geçiyor. Hep beraber cumhuriyete ve Cumhuriyet Gazetesi'ne sahip çıkmak zorundayız. Cumhuriyet Gazetesi, cumhuriyetle yaşıt olan bir gazetedir" ifadelerini kullandı.

"BİR GÜN SIRA ONLARA DA GELİR"

Cumhuriyet Gazetesi'ne yönelik operasyon üzerinden gazetecilere seslenen CHP lideri Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: "Eğer medya üzerindeki baskılara ortak direnç gösterebilirsek o zaman Türkiye'de demokrasiyi de ortak savunmuş konuma gelmiş oluruz. 'Cumhuriyet Gazetesi'ne baskı yapıldı, ses çıkarmayalım'. Bir gün sıra onlara da gelir. Bu tehlikeye de onların dikkatini çekmek istiyorum. Ben CHP'nin genel başkanı olarak demokrasiyi, özgürlükleri, medya özürlülüğünü savundum. Bizimle beraber aynı düşünceleri paylaşmasalar bile bütün aydınları savundum. Hapishanedeki gazetecilerin hapishanede olmamaları gerektiğini söyledim. Onları savundum ve savunmaya da devam edeceğim. Hep birlikte demokrasiyi savunmak, hepimizin ortak görevidir"

TWİTTER'DAN DA TEPKİ GÖSTERDİ: FETÖ GEREKÇESİYLE TUTUKLAMAK ABESLE İŞTİGAL

CHP lideri Kılıçdaroğlu, ayrıca sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından paylaştığı mesajlarla da gazetecilere yönelik operasyonlara tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, "FETÖ'yü ülkeye musallat edenler hala ülkenin başında dururken, işini yapan gazetecileri FETÖ gerekçesiyle tutuklamak abesle iştigaldir. Asıl derdi 'Cumhuriyet' olan hükümet, kendine muhalif olan her oluşumu bitirmenin ve rahatça kendi krallığını ilan etmenin peşindedir. Halkı bilgilendirebilmek için korkusuzca işini icra eden gazetecileri tutuklamalarına, özgür basını susturmalarına izin vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet'e operasyona tepki yağıyor...

Cumhuriyet'e operasyon dünya basınında

Cumhuriyet gazetesine operasyon

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr