CHP liderinin, Başbakan Binali Yıldırım’ın, “acil servislerde kız bakıyorlar” sözlerine tepkisi ise “inanamadım!” oldu. CHP MYK, Kılıçdaroğlu’nun başkanlığında toplanarak gündeme ilişkin gelişmeleri değerlendirdi.

Edinilen bilgiye göre toplantıda Kılıçdaroğlu, Meclis İçtüzük değişikliğinin amacının “demokrasi tabutuna çakılmak istenen son çivi” olduğunu söyledi. İçtüzük komisyonu önerisinin CHP’nin olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, partisinin İçtüzük değişikliğiyle ilgili tavrını da netleştirdi. Kılıçdaroğlu, “Uzlaşmalarını diliyorum ama uzlaşamayacaklar, çünkü Saray’ın iradesi var. Anayasaya aykırı bir şeyi kabul etmeyeceğiz.

Yoklama alınmasıyla ilgili kampusteki vekillerin odasından yoklama yapması kabul edilemez, karar yeter sayısının kaldırılması kabul edilemez, Meclis iç tüzüğünün anayasaya aykırı olması kabul edilemez” dedi. Kılıçdaroğlu Yıldırım’ın, “Acil Servislerde kız bakılıyor” ifadelerine “Başbakanın ağzından çıkacak laf mı, inanamadım” derken, “Anamın babamın ilacını kendi üzerime yazdırıyordum” sözlerine ise, “Bu devleti dolandırmaktır, o zamandan yolsuzluğa meraklıymış. O zamanlar ilaç alamayacak kadar garibandın da, şimdi nasıl böyle zengin oldun, boy boy gemiler, trilyonlarca para, vay anam vay” dedi.

Kılıçdaroğlu, Yıldırım’a düşük profilli olması için bilerek gaf yaptırıldığını savundu. Suriyelilere vatandaşlık tartışmalarında “referandum” önerisi getiren Kılıçdaroğlu’nun MYK’de, “Referanduma cesaret edemezler. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmanın kuralları var. Daha mülteci statüsü vermeden vatandaşlıktan söz ediliyor” dediği öğrenildi

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr