Başbakan Binali Yıldırım ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu arasında Barış Bildirisi’ni imzalayan akademisyenlerin üniversitelerden ihraç edilmelerine yönelik bir telefon görüşmesi yapıldığı ortaya çıktı.

Milliyet'ten Meriç Tafolar'ın haberine göre;Kılıçdaroğlu, bu görüşmeyi önceki gün Kocaeli’de ziyaret ettiği Barış Bildirisi imzacısı akademisyenlere açıkladı.

Kılıçdaroğlu, önceki gün Kocaeli’ye giderek tutuklu bulunduğu cezaevinde rahatsızlanan eski İzmit Büyükşehir Belediye Başkanı Sefa Sirmen’i tedavi gördüğü Kocaeli Üniversitesi Hastanesi’nde ziyaret etti.

Kılıçdaroğlu bu ziyaretin ardından 1 Eylül tarihli KHK ile meslekten ihraç edilen Kocaeli Üniversitesi’nde görevli akademisyenlerle de buluştu. Alınan bilgilere göre Kılıçdaroğlu’na 672 sayılı kararnameyle ihraç edilen 2 bin 346 akademisyen arasında 41’inin Barış Bildirisi’ni imzalayan akademisyenler olduğu, bunların 19’unun da Kocaeli Üniversitesi öğretim üyesi oldukları bilgisi verildi.

‘Başbakan ile görüştüm’

Kılıçdaroğlu’nun burada, “Başbakan ile bu konuyu görüştüm. Bir bildiriye imza attığı için akademisyenlerin ihraç edilmelerinin, görevden alınmalarının doğru olmadığını söyledim. ‘Akademisyenler susmamalı, konuşmalı’ dedim. Kendisi de rahatsız olduğunu dile getirdi...” dediği ifade edildi.

Kılıçdaroğlu’nun Yıldırım ile yaptığı görüşmede bu kararın geri alınacağına ilişkin bir izlenim almadığını da belirttiği ifade edildi.

Kılıçdaroğlu’nun ayrıca akademisyenlere, “Mutlaka Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvuru hakkınızı kullanın, itirazınızı yapın” dediği de belirtildi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr