CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu CHP Parti Meclisi'nde konuştu. Kılıçdaroğlu'nun gündeminde AKP ile MHP'nin üzerinde uzlaştığı anayasa taslağı vardı. Anayasananın geçmesi durtumunda Türkiye'nin bir parti devletine dönüşeceğini savunan Kılıçdaroğlu "Eğer bu anayasa geçerse TC bir parti devletine dönüşecektir. Hangi parti iktidardaysa devlet ona göre şekillenecektir. Ya burası Patagonya'mı? Bu konuda hepimize görev düşüyor. Bir partinin mutfağında anayasa hazırlanmaz" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

Kendisine Türk milliyetçisiyim diyen her vatandaşımızın düşünmesi lazım.Şimid bu anayasa değişikliği parlementodan geçerse ne olur?  Bir partinin genel başkanı Danıştay üyelerinin 12 'sini atayacak. Bir partinin genel başkanı HSYK üyelerinin çoğunu atayacak. Bu anayasa değişikliği geçerse Cumhurbaşkanı aynı zamanda bir partinin genel başkanı olacak. Hangi demokraside bir partinin genel başkanı Anayasa Mahkmesi'ne 12 üye atıyor. Bu adliyenin, yargının siyasallaşması demektir.

Getirilen teklifin ne kadar vahim sonuçlar doğuracağını anlatmak bizim görevimizdir.Demokrasi konusunda ağır bedeller ödemiş bir ülkedir Türkiye. Eğer bu anayasa geçerse TC bir parti devletine dönüşecektir. Hangi parti iktidardaysa devlet ona göre şekillenecektir. Ya burası Patagonya'mı? Bu konuda hepimize görev düşüyor. Bir partinin mutfağında anayasa hazırlanmaz. Bizim anlayışımızla onların anlayışı arasında dağlar kadar fark var. Ecevit zamanında anayasanın 38 maddesi değişti. Kavga oldu mu? Hayır. 2010'dan sonra AKP tam tersini yaptı. Dyatama kültürüyle anayasayı değiştirmek istediler.Pensilvanya'dan o zamanki dostlarıda demeçler veriyordu 2 ağustos 2010'da mezardakileri bile kaldırın diyordu FETO. Yargıtay'a 160 militan atanmadı mı? Yargı FETÖ'ye tslim edilmedi mi? Sonra 15 Temmuz'a gelindi FETÖ bir numaralaı düşman oldu. Türkiye bugün totaliter bir istihbarat devletine dönmüşütr. 20 Temmuz darbecileri fiili durumu anayasal zemine çekmek istiyorlar.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr