Duruşma öncesinde SES Mersin Şubesi’nde bir açıklama yapan KESK Genel Sekreteri Hasan Toprak, “AKP ve Saray kendisine diz çökmeyenlere, biat etmeyenlere karşı baskı politikasını her türlü yol ve yöntemle uygulamaya çalışıyor. İlk defa bir adliye önünde basın açıklaması yapıyor değilim. Daha önceki soruşturmalarda dava açılmasına bile gerek görülmemişken bu açıklamanın dava konusu yapılması bile ayıp bir şey. Mersin’i yönetenlerin, kurum yetkililerinin en ufak demokratik haklara tahammülü yok. Bu mahkeme eğer beraatla sonuçlanırsa buradaki yetkililer hakkında suç duyurusunda bulunacağız. Artık yeter. Öyle kendi keyfince ‘Ben her basın açıklamasına dava açarım’ diyorsa Emniyet yetkilileri biz de ‘Kusura bakma, biz senle mi uğraşacağız, biz de seni mahkemeye çıkaracağız’ diyeceğiz” dedi.

İzne gerek yok

Mersin Emek ve Demokrasi Platformu Sözcüsü Yılmaz Bozkurt da, basın açıklaması yapmak için herhangi bir yerden izin alınmasına gerek olmadığını vurguladı. Böyle bir davada yargılandığımız için utanıyoruz. Biz öyle eylemler yaptık ki, Gezi Direnişi’ni hatırlayın, 35 bin kişiyle kilometrelerce yürüyüşler yaptık, beraat ettik. Şimdi ise KESK Genel Sekreteri’nin de katıldığı adliye önündeki bir basın açıklamasından dolayı yargılanıyoruz. Hakkımızda aynı gerekçeyle 2 dava daha açılmıştı ama o davalardan beraat ettik. Bu davadan da beraat bekliyoruz” diye konuştu.

 

İZMİR’DEKİ EYLEM: 29 KİŞİ HAKİM KARŞISINA ÇIKTI

Paris’te 3 kadın PKK’linin öldürülmesinin protesto edildiği İzmir’deki eylem nedeniyle haklarında dava açılan, eski HDP İzmir İl Eş Başkanı Dilek Aykan’ın da aralarında bulunduğu 29 kişinin yargılanmasına başlandı. Duruşma öncesi İzmir Barış Bloğu’nun yaptığı açıklamayı okuyan Coşkun Üsttercih, “AKP ve Saray’ın kendisine muhalefet eden herkese yönelttiği son günlerin moda suçlaması olan ‘terör propagandası’ ile yargılanıyorlar. Ancak dünya âlem biliyor ki barış savunucuları vicdanlarının seslerini dinleyerek sadece hakikatin propagandasını yaptılar, yapıyorlar” dedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr