Kamu emekçilerinin sendikal platformu KESK 28-29 Mayıs tarihlerinde, “Laik Eğitim ve Laik Yaşam! İş Güvencemizden Vazgeçmeyeceğiz! Baskı, Sürgün ve İşten Atmalara Karşı Alanlardayız!” sloganıyla bölgesel mitingler düzenleyerek alanlara çıkacağını duyurmuştu. Ankara, İstanbul, İzmir, Adana, Diyarbakır, Antalya, Samsun, Trabzon ve Van illerinde yapılması planlanan mitinglerin ana teması laik yaşamı korumak ve işten atmalara karşı dayanışma olarak belirlenmişti. Ancak Antalya'dan sonra Trabzon'da yapılacak mitinge de valilik tarafından "güvenlik" gerekçesiyle yasak geldi.

Trabzon Valiliği'nden yapılan açıklamada, Pazar günü gerçekleşmesi planlanan mitingin, “Ülkemizde meydana gelen terör saldırıları ve toplumda oluşan hassasiyet dikkate alındığında provokatif eylem ve olaylar meydana gelebileceği" öne sürülerek ertelendiği belirtildi.

Valilikten yapılan açıklama şu şekilde:

"Ülkemizde meydana gelen terör saldırıları ve toplumda oluşan hassasiyet dikkate alındığında provokatif eylem ve olaylar meydana gelebileceği, kişilerin huzur ve güvenliğinin, kamu güvenlik ve düzeninin bozulmasına sebebiyet verebileceği değerlendirilerek; söz konusu yürüyüş ve akabindeki açık hava toplantısı, 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununun, Dördüncü Bölümünün, Toplantının Ertelenmesi veya Bazı Hallerde Yasaklanması başlıklı 17. Maddesinin; "Bölge valisi, vali veya kaymakam, milli güvenlik, kamu düzeni, suç işlenmesinin önlenmesi, genel sağlığın ve genel ahlakın veya başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması amacıyla belirli bir toplantıyı bir ayı aşmamak üzere erteleyebilir veya suç işleneceğine dair açık ve yakın tehlike mevcut olması halinde yasaklayabilir." hükmü doğrultusunda;

29/05/2016 Pazar günü 13.00-16.00 saatleri arasında yapılacak olan "Laik Eğitim ve Laik Yaşam, İş Güvencemizden Vazgeçmeyeceğiz, Baskı, Sürgün ve İşten Atmalara Karşı Alanlardayız" konulu yürüyüş ve akabindeki açık hava toplantısı Valilik Makamının 26/05/2016 tarih ve 6560 sayılı Olurları ile on beş (15) gün süre ile "ERTELENMESI" ne karar verilmiş olup, bu süreden sonra yapılması düşünülen toplantı ile ilgili bildirimin yeniden Valiliğimize verilebileceği hususunda bilgilerinizi rica ederim."

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr