Türkiye’nin dört bir tarafında yaşanan elektrik kesintisi jeneratör satışlarını ciddi oranda artırdı, çağrı merkezine gelen aramalarda büyük bir yoğunluk yaşandı. Elektrik kesintisinde jeneratör isteği ve talepler için çağrı merkezine normalden 10 kat daha fazla arama aldıklarını söyleyen Aksa Jeneratör Üst Yöneticisi (CEO) Alper Peker, normalde bir ayda yapılan portatif jeneratör satışı rakamına kesintiler sonrası bir günde ulaştıklarını belirtti.
 

Satışların cinsine bakıldığında ev tipi jeneratörlerin daha fazla satıldığına dikkat çeken Peker, artan elektrik kesintilerinden etkilenmek istemeyen vatandaşlar jeneratörlere yöneldiğini, bir ayda yapılan satış bir günde gerçekleştiğini anlattı.

Soğuk hava etkiledi

Sık sık yaşanan elektrik kesintileri nedeniyle mağdur olan vatandaşların çağrı merkezlerini aradıklarını söyleyen Peker; “Hava sıcaklığının 0’ın altında olduğu, 2016’nın son günleri jeneratörün önemini bir kez daha gündeme getirdi.Çağrı merkezini arayanların sayısı 10 kat arttı ve web sitesi kesintinin yaşanmaya başladığı gün normalin 4 katı kullanıcı girişi sayısına ulaştı. Günlük satış rakamımıza baktığımızda ise ev ve küçük işletmelerde kolaylıkla kullanılabilen portatif jeneratörlerimizin satışı, bir aylık satışımıza denk geliyor” diye konuştu.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr