Üniversiteli N.T.'nin annesi geçtiğimiz yaz aylarında bir rahatsızlığı nedeniyle Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'nde tedavi görmeye başladı. İddiaya göre kendisini doktor Berkan S. olarak tanıtan ve beyaz önlük giyen Mustafa Ö., genç kızın yanına gelerek hastanedeki işlemleri sırasında yardımcı olabileceğini söyledi.

Genç kız ile Mustafa Ö. telefonda görüşmeye başladı. Bir süre sonra Mustafa Ö., üniversite arkasında bulunan çalılık alana götürdüğü N.T.'yi öpüp okşamaya başladı. N.T.'nin engel olması üzerine Mustafa Ö., "Öperken görüntüleri çektim. Bu görüntüleri ailene gösteririm. Benimle ilişkiye girmeye mecbursun" diyerek tehdit etti.

Bunun üzerine korkuya kapılan N.T. cinsel ilişkiye girdi. N.T. bir süre sonra ailesinin yaşadığı Hatay'a döndü. Burada da genç kızı rahat bırakmayan Mustafa Ö., "Benimle ilişkiye gireceksin. Yoksa görüntüleri internete yüklerim. Seni de aileni de rezil ederim" diyerek şantajlarına devam etti. Adana'ya gelen N.T. ile tekrar ilişkiye giren Mustafa Ö., bu sefer genç kızın cüzdanında bulunan 30 TL'sini de aldı.

TELEFON NUMARASINI DEĞİŞTİRDİ

Tehdit ve şantajlardan kurtulmak isteyen N.T. telefon numarasını değiştirdi. N.T.'nin yeni telefon numarasına ulaşan Mustafa Ö., şantajlarına devam ederek, "Benim yanıma geleceksin.

Gelirken bana 300 TL para getireceksin. Hem benimle hem de arkadaşımla beraber olacaksın" dedi. Genç kızın bu isteği geri çevirmesi üzerine Mustafa Ö., "Her şey için çok geç. Artık internete yolluyorum. Hoşçakal, sana demiştim" diye SMS attı. Bunun üzerine genç kız Mustafa Ö.'ye parayı hazırladığını ve Adana'ya geleceğini söyledi. Şantajların devam edeceğini anlayan genç kız, polisi arayarak yardım istedi. Buluşma yerine gelen Mustafa Ö., polisler tarafından gözaltına alındı.

SUÇLAMAYI KABUL ETMEDİ

Nöbetçi mahkemeye çıkarılan Mustafa Ö., genç kızından hoşlandığı için kendisini doktor olarak tanıttığını belirterek, "Sonra birbirimize aşık olduk, buluşmaya başladık. Bir kez kendi rızası ile cinsel ilişkiye girdik. Kendisinden 30 TL borç para aldım. Kendi rızası dışında herhangi bir tehdit ya da şantaj yapmadım. Telefon görüşme kayıtlarındaki tehdit ifadeleri kız beni terk etmesin diye söyledim" diye savunma yaptı. Mustafa Ö., tutuklandı.

Soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet Savcısı iddianamesini hazırladı. Savcı, Mustafa Ö. hakkında, cinsel saldırı, şantaj, yağma ve hakaret suçlarından 27 yıla kadar hapis cezası istemiyle 7'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne dava açtı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr