İhraç sebebini bilmeyenler ise Anayasa Mahkemesi’ne başvuru için son günün 30 Eylül olmasına “Suçlamam yok, neye itiraz edeceğimi bilmiyorum” diyerek isyan etti. Bilmeyerek Bank Asya’ya para yatırdığını söyleyenler, KPSS sınavına 2010’da girdiği için ihraç edildiğini anlatanlar ve sebebini bilmeyerek işten atılanlar; Anayasa Mahkemesi önünde uzun kuyruklar oluşturdu. İhraç sebebini bilmeyenler ise Anayasa Mahkemesi’ne başvuru için son günün 30 Eylül olmasına, “Suçumu öğrenemedim, hangi sebepten ihraç edildim diye dilekçe yazdım cevap gelmedi. Suçlamam yok, neye itiraz edeceğimi bilmiyorum.

Anayasa Mahkemesi’nin son durak olması gerekirken biz buradan başladık” diyerek tepkisini dile getirdi. “Eleştirdi diye algılayıp darbeci derler” diyerek isim vermek istemeyen başka bir yurttaş, “Ben zaten yeni memur oldum. Daha meslek sahibi oldum diyemeden işten atıldım” ifadelerini kullandı. Bank Asya’ya hesap açtırması gerekçe gösterilerek ihraç edildiğini söyleyen bir yurttaş da “Bank Asya’nın cemaat kurumu olduğunu bilmiyordum.

Devlet imkân vermiş açılmış, diğer bankalara göre daha avantajlı olduğu için hesap açtım” diyerek savundu. İhraç edilenler içinde en çok dikkat çeken gerekçe ise ‘2010 KPSS’ye girmek’ oldu. KPSS gerekçesiyle ihraç edilenler, 90 ve üzeri alanların ihraç edildiğini iddia ederek şunları söyledi: “Banka, okul, yurt, dershane hiçbir bağım yok. Tek gerekçe KPSS’ye 2010’da girmek sanki bütün cemaat üyeleri o sınava girdi ve başkası yoktu. 120 soruda 110 soru yapmıştım. Sıradan bir memurum. KHK çıktı biz işsiz kaldık, kendimizi savunamadık. Anayasa ihlal edildi.”

‘İnsanlar mağdur’

Şırnak’ta şehit olan Yüzbaşı Ali Alkan’ın cenazesindeki “isyanı” nedeniyle hedef olan ve 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında TSK’den ihraç edilen Yarbay Mehmet Alkan da bireysel başvuruda bulunan isimler arasında yer aldı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr