CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, CHP’nin ‘kurultaylar partisi’ olarak anılmasını eleştirerek, 93 yıllık bir parti olan CHP’nin yaptığı 18 olağanüstü kurultayı gerekçeleriyle birlikte inceleyen bir çalışma yaptı. Çalışmasında CHP’nin olağanüstü kurultaylara haklı ve zorunlu nedenlerle gittiğine dikkat çeken Bingöl, “CHP’nin olağanüstü kurultayları haklı ve zorunluydu. AKP’nin olağanüstü kurultayları ise ya başbakan devirmek ya da ülkenin rejimini değiştirmek için yapıldı. Hangi siyasi partinin kurultaylar partisi olduğunu da burada net şekilde görüyoruz” dedi.

Yaptığı incelemenin ardından CHP’li Bingöl, CHP’nin ‘kurultaylar partisi’ olarak anılmasını eleştirdi ve 93 yıllık süre içinde CHP’nin olağan kurultayların dışında 18 olağanüstü kurultay yaptığını belirtti. Birinde genel seçimlere hazırlık için olağanüstü kurultaya gidildiğine ve genel merkeze kontenjan ayrıldığına, bir başkasında parti içinde ‘ortanın solu’ hareketinin tartışıldığına, bir diğerinde ise ‘değişmez genel başkan’ ifadesinin, ‘genel başkan’ olarak düzenlendiğine dikkat çeken Bingöl, “Korkarım Adalet ve Kalkınma Partisi, bir sonraki kongrelerinde tüzüklerine, Cumhurbaşkanı için ‘değişmez genel başkan’ ifadesini eklemek durumunda kalacak” değerlendirmesi yaptı.

CHP’nin olağanüstü kurultaylarının tamamının zorunluluklar nedeniyle toplandığını söyleyen Bingöl şöyle konuştu: “AKP 15 yıllık bir parti. 3 olağanüstü kurultay düzenledi. Bizim olağanüstü kurultaylarımız haklı gerekçelerle bir zorunluluk nedeniyle yapılırken AKP’nin yaptığı olağanüstü kurultaylar, başbakan devirmek ya da ülkenin rejimini değiştirmek adına yapıldı. İşte arada bu kadar büyük temel bir fark var. Hangi siyasi partinin kurultaylar partisi olduğunu da burada net şekilde görüyoruz.”

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr