Kemal Kılıçdaroğlu, Kayseri programının sonunda şehit ailelerini ziyaret ederek başsağlığı diledi. İlk olarak Ankara'daki bombalı saldırıda şehit olan Ayşegül Pürnek'in ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Daha sonra Diyarbakır'daki terör operasyonunda şehit olan Yüzbaşı Yiğit Can Çiğa'nın Kayseri'deki eşinin ailesini ziyaret etti.

Ardından yine Diyarbakır Sur ilçesinde şehit olan Astsubay Üstçavuş Burhan Kaplan'ın Melikgazi ilçesi bağlı Ağırnas Mahallesi'ndeki baba evine gitti. Burada baba Aytuner Kaplan'a başsağlığı dileğinde bulunduktan sonra konuşan Kılıçdaroğlu, "Terör nereden gelirse gelsin, herkes terörü lanetlemelidir. Çünkü terör bir insanlık suçudur. İnşallah bir daha böyle acılar yaşamayız. Bu nedenle teröre karşı birlik olmalıyız" dedi. Taziye çadırından bulunan bir kişi ise "Genel Başkanım birlik olun, terörü hep birlikte bitirin" diye konuştu.

Şehit Astsubay Üstçavuş Burhan Kaplan'ın babası Aytuner Kaplan, Kılıçdaroğlu'na hacca gitmek istediğini ifade etti. Bu isteğe olumlu cevap veren Kılıçdaroğlu, CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık ile il başkanı Feyzullah Keskin'e, talebin yerine getirilmesi için talimat verdi.

Kılıçdaroğlu, taziye evinde Kur'an-ı Kerim okunması ve dua edilmesinin ardından ayrıldı. Vatandaşlar ilgisi üzerine Kılıçdaroğlu, bir süre daha mahallede kaldı ve onlarla sohbet etti.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr