SAMSUN ve Ordu’da çeşitli program ve açılışlara katılacak olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Samsun Çarşamaba havalimanına partliler tarafından karşılandı. Samsun ve Ordu’da gerçekleştireceği çeşitli programlara katılacak olan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Çarşamba Havalimanı’nda CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, milletvekilleri, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Haznedar ve partiller tarafından karşılandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ordu'nun Fatsa İlçesi'nde Eczacı İlhan Hazinedar Ortaokulu'nun açılış törenine katıldı. Beşiktaş Belediye Başkanı Hazinedar'ın annesi adına Fatsa'da eğitime kazandırdığı ortaokulun açılış töreninde konuşan Kılıçdaroğlu, hedefinin ülkenin her tarafına okul yapmak olduğunu belirterek, şöyle dedi:

"Bana deseler ki 'Bu ülkeye önce ne yapmak istiyorsun, ilk hedefin ne olacak?' düşündüğüm ve bundan yıllar önce söylediğim bir söz var. Türkiye'nin her tarafını okullarla donatırım. Eskiden kız çocukları okula gitsin mi gitmesin mi, tartışmaları olurdu. Ama çok şükür bugün bütün anneler, kız çocuklarının okula gitmesini istiyor ve her anne diyor ki 'Benim çocuğum benden daha iyi yetişsin.' Bu noktaya geldik. Çocuklar, umudumuz sizsiniz. Bu ülkenin geleceği sizsiniz."



Okul yıllarında karşılaştığı zorluklara değinen Kemal Kılıçdaroğlu, ortaokul yaşlarında olduğu dönemde Anadolu'nun bir ilçesinden bir başka il veya ilçeye gitmenin başlı başına bir sorun olduğunu anlatırken, eğitim sayesinde tamamını aşmasını bildiklerini söyledi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçrdaroğlu, şöyle konuştu:

"Bize bu imkanı sağlayanın Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının olduğunu sakın unutmayın. Osmanlı'nın son döneminde Cumhuriyet kurulduğunda kadınlarda okuma yazma oranı binde 8, erkeklerde yüzde 7. Dolayısıyla Gazi Mustafa Kemal'in önce millet mekteplerini açması, her tarafa okul yapmasının temel nedeni şuydu; diyordu ki Gazi, 'Savaş meydanlarında kazanılan zaferler, ekonomik zaferlerle taçlandırılmadıkça bağımsızlığımızı elde edemeyiz'. Peki ekonomik zaferlerle nasıl taçlandıracağız? Okuyarak, fabrikalar kurarak, mimar, mühendis, avukat, vali, kaymakam yetiştirerek biz çağdaş uygarlığı yakalayacağız."

"YARAMAZLIK YAPMA HAKKINIZ VAR"

Çocuklara 'Merak edin' nasihatinde bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yaramazlık yapmaktan korkmayın. Sizin yaramazlık yapma hakkınız var. Size hep 'Uslu durun' diyoruz. Sakın öyle bir köşede oturup da hiç sesini çıkarmayan bir çocuk olmayın. Dünyayı merak edin. Amerikalılar'ın Mars'a gönderdikleri uzay aracının adı; 'Merak'. Hayatı sorgulayacaksanız merak hep önderiniz olsun. Merak edin her şeyi. Eğitime yapılan yatırım dünyanın en verimli yatırımıdır. Dolayısıyla eğitime harcanan her kuruş, insanlığa harcanmış her kuruş demektir. Sizlerden büyük beklentilerimiz ve büyük umutlarımız var. Her çocuğun okula gitmesi, her çocuğun geleceği sorgulaması bizim açımızdan çok önemli."

CHP lideri Kılıçdaroğlu, yaşamı boyunca hep saygı duyduğu ve duymaya devam edeceği öğretmenlerin ellerinizden öptüğünü ifade ederken, "Sizler bu ülkenin geleceğini şekillendirecek olan kişilersiniz. Sizler toplumun önderisiniz. Eğriyi ve doğruyu çocuklarımıza öğretensiniz. Geleceği inşa eden insanlarsınız. Sizlerin pek çok sorunu var, onu biliyorum. O sorunların aşılması gerekir, onu da çok iyi biliyorum; ama öğretmen kardeşlerim de herhalde şunu çok biliyorlar. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, cephedeyken Ankara'da öğretmenlerin toplantısı olur. Cepheden gelir ve öğretmenlerin toplantısına katılır. Neden? Öğretmenlere verdiği önemi göstermek için çünkü o toplumu geleceğe hazırlamak durumundaydı. Bu ülkeyi kuranlar bize Türkiye'yi miras olarak bıraktı. Bizler Türkiye'yi size miras olarak bırakacağız. Daha güzel bir Türkiye için. Kendi içinde barışık, farklı düşünceleri saygıyla karşılayan güzel bir Türkiye'yi birlikte inşa edeceğiz" dedi.

Konuşmaların ardından CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve protokol üyeleri okulun açılış kurdelesini kesti. Kılıçdaroğlu sınıflarda öğrencilerle sohbet ederek çanta dağıttı. Törene ayrıca CHP milletvekilleri, Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, DİSK Genel Başkanı Kani Beko, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, eski Devlet Bakanı Cavit Çağlar, eski Galatasaray Kulübü Yöneticisi Adnan Polat, sinema oyuncusu Oktay Kaynarca, işadamı Ali Ağaoğlu, partliler ve çok sayıda kişi katıldı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr