CHP Adana Millletvekili Elif Doğan 1.2 milyonluk haberleşme giderleri ile gündem olmuştu. Kanal D Haber canlı yayına katılan Türkmen harcamalarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

CHP'li Türkmen canlı yayında yaptığı açıklamada,"Türkiye hep terör ortamında, bir "bölünecek, bölünmeyecek, böldürmeyeceğiz"leri yaşayan bir noktaya geldi. Ben de Adana'da Genel Başkanı'mız mitinge gelmeden önce konuştuk örgütten arkadaşlarımızla. Bu ülke hepimizin.  

Adana'da parti farkı gözetmeksizin teröre hayır demeliyiz, ne yapalım diye düşündük. Adana'nın Aladağ'ında, Tufanbeylisi'nde oraya 3 saatlik uzaklıkta köylerimiz var. Buralarda bir buçuk aydır elektrik yok. İnternet kullanma şansları yok, akıllı telefonları yok. Biz bu  insanlaraTürkiye'nin birliği ve bütünlüğü mesajı vermeliyiz. Nasıl yapabiliriz? Dedik ki mektup gönderelim. Çoğu halen SMS'i bile kullanmayan insanlarımız var.

"Teröre hayır" mektubu yolladık. 1 milyonun üzerinde seçmene mektup gönderdik. Bir de "Türkiye'yi böldürmeyeceğiz" mektubu gönderdik. Kasım 2015'ten bu yana Divan Üyesi'yim. Bu zamana kadar hiç mektup yollamamıştım. Bu mektupları gönderdiğimizde bunlar bu kadar rakam tutar demedi hiç kimse. Yaptığımın arkasındayım.

Cumhurbaşkanı'mız Doğu ve Güneydoğu'ya mektup göndermiş. Davutoğlu da göndermiş. Elif Doğan Türkmen gönderince olay oluyor. Benim üzerimden linç kampanyası yürütülmeye çalışılıyor.

"İstifa gerektiren bir durum olduğunu düşünmüyorum ama partimin kararına uyarım. Genel Başkanımız ile konuştuktan sonra gereğini yaparım” dedi.

Haberleşme faturası en yüksek olan 10 milletvekili ortaya çıktı

KILIÇDAROĞLU İSTİFASINI İSTEMİŞTİ

CHP lideri Kemal Kılıçdaoğlu’nun Türkmen’in divandan istifasını istediği resmen duyurulmuştu. CHP Grup Başkanvekili Engin Altay da “Elif Hanım ile Sayın Genel Başkan birkaç gün önce görüşmüş, istifa etmesi gerektiğini söylemişti. Elif Hanım sanırım birkaç gün değerlendirmek istedi. Bugün genel başkanın talebi yeniden Elif Hanım’a iletildi. Sanırım bugün gereğini yapacaktır, kendisine yakışanı yapacaktır” demişti.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr