Tuzburgazı Mahallesi'nde çiftçi Selim Yeter Akıllı, Milli Emlak Müdürlüğü'ne ait hazine arazisine zeytin fidanı dikti. İzinsiz fidan dikildiği yönündeki ihbarı değerlendiren Söke Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu, Milli Emlak Müdürlüğü ekiplerine verdiği talimatla fidanları söktürerek sahibine teslim ettirdi. Fidanları sökme çalışmalarına, Söke Belediyesi'ne bağlı ekipler de katıldı. Jandarma ise herhangi bir olumsuzluğa karşı arazide hazır bekledi.

Söke Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu, yapılan dikimin izinsiz olduğunu ifade ederek, "Bu memlekette hiç kimse milletin ve devletin malını gasp edip oraya buraya çamur atma hakkına sahip değildir. 'Devletin malını imar ederek içine zeytinlik veya elma dikebilirim' diyemezsiniz. Dikilen zeytinler izinsiz olduğu için yasal değil. Biz de gerekli çalışmayı yaptık ve zeytin fidanlarının sökümünü gerçekleştirdik" dedi.

BİN 600 ZEYTİN FİDANINI SÖKMÜŞLER

Çiftçi Selim Yeter Akıllı ise, "2013'te burası çalılıklarla doluydu. Söke'deki tüm çiftçilerin elinde az çok hazine arazisi mutlaka vardır. 2014'te bu arazinin ekilebilmesi için dilekçe verdim. Ancak dilekçeye cevap gelmedi. Biz de bu bölgeye zeytin fidanı aşıladık. Bu bölgede herkes bu tür arazilere zeytin ekiyor. Ben de zeytincilik yaptığım için zeytin fidanı dikimi yaptım. Ancak Kaymakamlığın emriyle zeytin fidanlarım söküldü. Parça parça olan arazinin tamamı 16 dönüm, buraya bin 600 fidan diktim. Hepsi söküldü" dedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr