Afrika ile Madagaskar Adası'nı ayıran Mozambik Kanalı'nda bulunan ve inceleme için Avustralya'ya gönderilen metal parçasının, 2014 yılında Kuala Lumpur-Pekin seferini yaparken kaybolan Malezya uçağına ait olduğu sanılıyor.

Malezya Ulaştırma Bakanı Liow Tiong Lai, parçanın, kaybolan uçağa ait olmasını "yüksek olasılık" sözleriyle değerlendirirken, parçanın test için Avustralya'ya gönderildiğini söyledi.

Mozambik Kanalı'nda bulunan parçanın fotoğraflarını değerlendiren uzmanlar, bunun, büyük olasılıkla Boeing 777'e ait olduğu görüşünü paylaşıyor.

Parçanın, 370 sefer sayılı uçağa ait olup olmadığı Malezyalı, Avustralyalı ve Amerikalı uzmanların incelemesinden sonra kesinlik kazanacak.

- Parça Amerikalı bir gezgin tarafından bulundu

Mozambik Sivil Havacılık Enstitü Başkanı Joao De Abreu, kayıp uçağın enkazına ait olduğu sanılan parçanın ABD'li bir gezgin tarafından bulunduğunu belirtti.

De Abreu, Blaine Gibson'ın parçayı sahilde gezerken bulduğunu ve kendilerine ulaştırdığını ifade ederken, asıl mesleği avukatlık olan Gibson, parçayı, Avustralyalı uzmanlarla konuştuktan sonra kendi imkanlarıyla aramaya başladığını açıkladı.

Sydney Morning Herald'ın haberine göre, Gibson, oşinografi uzmanlarının tavsiyesi üzerine uçak parçalarının dağılma ihtimali bulunan adaları araştırdığını açıkladı.Malezya Havayollarına ait, 227'si yolcu ve 12'si mürettebat toplam 239 kişi taşıyan yolcu uçağıyla, 8 Mart 2014'te Kuala Lumpur-Pekin seferini yaptığı sırada temas kesilmişti. Kayıp uçağı arama çalışmalarından sonuç çıkmamıştı. Hint Okyanusu'nın güneyinde yoğunlaşan arama çalışmalarına çok sayıda ülke destek vermişti.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr