Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final ilk maçında Beşiktaş, Torku Konyaspor'u konuk etti.

Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan maç, düşük tempoda başladı.

İlk yarının çeyreğinde rakip kalede baskıyı artıran Siyah-Beyazlı ekip, aradığı golü 31. dakikada Cenk Tosun'la buldu. Quaresma'nın kullandığı köşe vuruşu sonrası savunmadan seken topu önünde bulan Cenk, arka direkte yaptığı vuruşla takımını 1-0 öne geçirdi.

Karşılaşmanın ilk yarısı, Beşiktaş'ın 1-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.

İkinci yarıda ise bambaşka bir senaryo vardı. Rüzgarı arkasına alan Torku Konyaspor, Beşiktaş kalesinde kurduğu baskının sonucunu 65. dakikada aldı.

MARCELO ATILDI, MAÇ DÖNDÜ!

65. dakikada hızlı gelişen Torku Konyaspor atağında savunmanın arkasına gönderilen topa Rangelov hareketlendi. Bu sırada kaleciyle karşı karşıya kalmak üzere olan rakibini faulle durduran Marcelo Guedes, son adam konumunda olduğu için doğrudan kırmızı kartla oyun dışında kalırken Torku Konyaspor da tehlikeli bir noktadan serbest vuruş kazandı. Frikikte topun başına geçen Bajic, yaptığı sert vuruşla maça denge getirdi: 1-1

Eşitlik golünden sonra da baskıyı rakip kalede etkili olan konuk ekip, 79. dakikada bu kez Volkan'ın kaydettiği golle üstünlüğü yakaladı.

Kalesinde üst üste gördüğü gollerle bir anda geriye düşen Beşiktaş, kalan dakikalarda aradığı gole ulaşamayınca maç, Torku Konyaspor'un 2-1'lik üstünlüğüyle sona erdi.

Aykut Kocaman'ın ekibi, bu skorla rövanş öncesi büyük bir avantaj elde etti.

Ziraat Türkiye Kupası'nda çeyrek final rövanş maçları, 1-2-3 Mart'ta oynanacak.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr