Kahramanmaraş'ta, kalp krizi sonucu tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden 46 yaşındaki Hacı Durdu Uzunlu'nun organları 3 kişiye umut oldu. Uzunlu'dan alınan bir karaciğer ve iki böbreğin Gaziantep ve Malatya'da organ bekleyen hastalara nakledileceği bildirildi.

Kayseri'nin Sarız ilçesi Yeşilkent Mahallesi'nde rahatsızlanan 2 çocuk babası 46 yaşındaki Hacı Durdu Uzunlu, tedavi için Göksun Devlet Hastanesine kaldırıldı. Burada kalp krizi teşhisi konulan Uzunlu, Kahramanmaraş Necip Fazıl Şehir Hastanesi'ne sevk edildi. Yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınan Uzunlu, 3 günlük yaşam mücadelesinin ardından bu sabah beyin ölümü gerçekleşti. Necip Fazıl Şehir Hastanesi Organ Nakil Koordinatörü Dr. Mehmet Ali Düzkale'nin girişimleriyle aile, Uzunlu'nun nakil gerçekleştirilebilecek durumda olan Karaciğer ve iki böbreğini bağışlama kararı aldı.

ORGAN KUTUSUNU ÖPEREK UĞURLADI

Bağışlanan organlardan 2 böbrek Gaziantep Sanko Üniversitesi, karaciğer ise Malatya İnönü Üniversitesi hastanesinde nakil bekleyen hastalara gönderildi. Organlar hastaneden çıkarken acılı aile gözyaşlarını tutamazken, organları araca kendi eliyle taşıyan Hacı Durdu Uzunlu'nun ağabeyi Selçuk Uzunlu organ kutusunu defalarca öperek uğurladı.

'ORGANLAR BEKLEYEN HASTALARA ÇABUK YETİŞSİN DİYE TAŞIDIM'

Ağabey Selçuk Uzunlu, kardeşinin organlarını severek taşıdığını belirterek, "Kardeşim hayatını kaybettikten sonra tereddütsüz karar verdik. Bizde çok organ bekledik. 6 yıl önce yeğenim kap nakli oldu, nakil için 3 yıla yakın bekledik. Şimdi kardeşimin birilerine can vermesi için akrabalarla birlikte karar verdik. Bu karar bizi çok mutlu etti. Kardeşimin organlarını severek taşıdım, karşıda bekleyen hastalar çabuk yetişsin diye taşıdım, canlı organlarını kucakladım, teslim ettim." diye konuştu.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr