Olay, saat 23.00 sıralarında Tepe Mahallesi 36 sokak 61 numaradaki iki katlı apartmanın birinci katında meydana geldi. Kaptanlık yapan 41 yaşındaki A.K., bir süre önce şiddet gördüğü gerekçesiyle kendisine boşanma davası açıp iki çocuğuyla birlikte ayrı yaşamaya başlayan Ü.K.'nin kaldığı dairenin kapısına dayandı. Aşırı derecede alkol aldığı belirtilen A.K., zili çaldı, bağırıp çağırdı, açan olmayınca kapıyı kırıp içeri girdi. İçeride eşi ve çocuklarını bulamayan A.K., evdeki eşyaları kırarak salondaki perdeleri ateşe verdi. A.K., daha sonra daireden hızla çıkarak gözden kayboldu. Komşuların ihbarı üzerine olay yerine polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine ulaşan itfaiye ekipleri, alevlere müdahale ederek yangını söndürdü.

Dairede büyük çapta maddi hasar meydana gelirken, polis inceleme yaparken A.K. geri döndü. Mahalle sakinlerinin fark ettiği A.K., polis ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı. İfadesi alınmak üzere polis merkezine götürülen A.K., aldığı alkolün etkisiyle burada sızdı.

Bu arada, A.K'nin tehditleri karşısında Ü.K.'nin akşam saatlerinde eşi ve çocuklarını da yanına alarak ailesinin yanına gittiği belirtildi

ÜÇ DEFA ŞİKAYET VE UZAKLAŞTIRMA KARARI

Şiddet gördüğü gerekçesiyle boşanma davası açan Ü.K.'nin, dava sürecinde eşi tarafından darp edildiği, üç kez polise şikayette bulunduğu bildirildi. Mahkeme tarafından verilen uzaklaştırma kararının Şubat ayında bittiği ve bu süreçten sonra da A.K.'nin eşini sürekli tehdit ettiği iddia edildi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr