Edirne Valisi Günay Özdemir son 24 saatte 36 bin 965 kişinin giriş yaptığı Kapıkule Sınır Kapısı’nda tüm zamanların giriş rekorunun kırıldığını söyledi.

Almanya ve bazı Avrupa ülkelerine okulların tatile girmesiyle Türk işçiler tatillerini memleketlerinde geçirmek için Kapıkule Sınır Kapısı’na akın etti. Edirne Valisi Günay Özdemir, Kapıkule Sınır Kapısı’ndan rekor sayıda yolcu geçişiyle ilgili olarak şunları söyledi:

"Geçtiğimiz yıl 36 bin 167 kişinin geçişiyle kırılan rekor dün geçilmiş bulunuyor. Son 24 saatte Kapıkule Sınır Kapısı’ndan 36 bin 965 kişi kiriş yaptı. Bu sayı tüm zamanların en fazla yolcu giriş sayısıdır. Kapıkule Sınır Kapısı’ndan giriş yapan yolcuların 1 saat 20 dakika olan geçiş sürelerini de 1 saatin altına düşürmeye çalışacağız."

UÇAK BİLETİNE ZAM GELDİ, İŞÇİLER KARAYOLUNU TERCİH EDİYOR

Almanya’dan memleketi Samsun’a gitmek için Kapıkule Sınır Kapısı’ndan giriş yapan Mahmut Kurt, uçak biletine zam geldiği için karayolunu tercih ettiklerini söyledi. Yaz tatilini uçakla geldiğinde yaklaşık 3 misli para ödeyeceğinden 5 kişilik ailesiyle karayolunu tercih ettiğini belirten Kurt şöyle konuştu:
"Hava yolu firmaları yaz sezonu geldiğinde anlamsız bir zam yapıyorlar. Ben 5 kişilik ailemle uçakla gelmeye kalksam 2.500 avro tutuyor. Ama arabamla karayoluyla geldiğimde sadece 600 ila en fazla bin avro harcıyorum. O yüzden, benim gibi karayolunu tercih eden herkes bu yoğunluğun yaşanmasına neden oluyor."

TOPRAĞI ÖPTÜ

Avusturya’nın Viyana kentinden gelen Nuri Yavuz ise yoğunluğun vatan sevgisinin artmasından kaynaklandığını belirtti. Türkiye’yi çok sevdiğini ve vatan hasreti çektiğini vurgulayan Yavuz, otomobilden inerek Türkiye girişinde toprağı öptü. Nuri Yavuz ardından kendisini sınır kapısında karşılayan babasının elinide öperek, "Bizim şehitlerimiz bu topraklarda bizim için ölüyor. Ben bu toprağı öperim. Vatanımızı çok seviyoruz" dedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr