FIFA kokartlı genç hakem Deniz Ateş Bitnel’in Galatasaray-Trabzonspor maçındaki, ‘skandal’ yönetimi gündemdeki

yerini korurken futbol dünyası, faturayı MHK’ye kesti. Kuddusi Müftüoğlu yönetimindeki kurumun, “genç bir jenerasyon yaratıyoruz”
diyerek başlattığı operasyonun, deneyimli isimleri küstürdüğü
vurgulanırken Deniz Ateş Bitnel başta olmak üzere yeni isimlerin aşırı derecede şımartıldığı da belirtildi. Hakem dünyasının önemli
isimleri ayrıca üst klasmanda maç yöneten hakemler arasındaki rekabetin grupçuluğa döndüğünü, profesyonellik anlayışının da kıskançlığa neden olduğunu söyledi.

11 maçla FIFA
Tarihi hatalara imza atan hakem Deniz Ateş Bitnel’in üst düzey 11 maç yöneterek FIFA kokartı taktığı, Ali Palabıyık’ın da deneyim kazanmadan sınıf atladığı kaydedilirken bu süreçte Barış Şimşek, Tolga Özkalfa, Bülent Yıldırım, Fırat Aydınus gibi deneyimli isimlerin hak ettikleri ilgiyi görmedikleri belirtildi. Hatalı maç yöneten bazı isimlerin PMAK (Profesyonel Müsabaka Atama Komisyonu) tarafından, “Gözlemci notu değil, bizim kanaatimiz önemli” denilerek kollandığı da ifade edildi. Atama konularında söz sahibi olan MHK üyeleri Bünyamin Gezer’le Hilmi Öksüzoğlu’nu eleştiren hakem dünyası, profesyonel hakemliğin de üst düzey müsabaka yöneten isimlerin arasını açtığını vurguladılar. Gelecek yıl uygulanacak olan ve üst klasman hakem sayısını 22’ye düşürecek sistemin de yadırgandığı biliniyor.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr