Üzerlerinde Tevhid dergisi yazılı yelekleri ile akşam saatlerinde Cevizlibağ metrobüs durağına gelen 2 kişi, kapağında "La İlahe İllallah sözünün sana fayda sağlaması için neler yapmalısın?" sorusunun olduğu bildirileri dağıttı. Önceki gün de bildiri dağıtıldığı belirtilen durakta polisin bu kişilere kimlik dahi sormadığı, bildiri dağıtımına engel olmadığı ifade edildi.

Bildirilerde, tağutun insanların, uğruna yaşayıp öldüğü uydurma değerler olduğu yazıyor.

İlah nedir sorusunun yer aldığı bildiride cevap olarak "Hayatıma senin dışında bir şeyin yön vermesine müsaade etmeyeceğim. Senin dostlarını dost, düşmanlarını düşman edineceğim. Gayem; sadece senin rızan olacak. Senin için yaşayacak, senin için öleceğim" ifadesine yer veriliyor.

CHP'Lİ ERDEM, BİLDİRİ DAĞITANLARA MÜDAHALE ETTİ

Evrensel'de yer alan habere göre Avcılar metrobüs duraklarında da aynı bildirinin dağıtıldığına dair ihbar alan CHP Milletvekili Eren Erdem, bölgeye gidip IŞİD’çilere müdahale etti. Konuya ilişkin açıklama yapan Erdem, “IŞİD’in elini kolunu sallayarak bildiri dağıttığına dair ihbarlar aldık ve bölgeye gittik. Bölgede birtakım kişilerin üzerinde Tevhid Dergisi yazan broşürler dağıtıyordu. İlçe Başkanımız ve gençlik kollarımızla müdahale edince polis geldi; ancak emniyetin bu kişileri daha sonra serbest bıraktığını öğrendik. Bildirinin altında yazan Tevhid Dergisi ise IŞİD’in Türkiye Emiri Ebu Hanzala’ya ait. Tevhid Dergisi’nin internet sitesinde girildiğinde Ebu Hanzala’ya ait olduğu net bir şekilde görülüyor. İlçe başkanımız ve gençlik kollarımızdan arkadaşlar, IŞİD’çilerin bildiri dağıtmasına engel olmasaydı eğer, yayınlar dağıtılmaya devam edecekti. 40’tan fazla insanımızı henüz yeni kaybetmişken, IŞİD’in bu kadar kalabalık yerlerde rahatlıkla bildiri dağıtması ihmal olarak nitelenemez. Bunun peşini bırakmayacağız.” dedi.

BOZAN: 3 GÜN ÖNCE ONLARCA MASUMU ÖLDÜREN ZİHNİYETE NEDEN GÖZ YUMULUYOR?

CHP Avcılar İlçe Başkanı Erhan Bozan, “IŞİD’in metrobüs güzergâhında birçok kişi aracılığıyla değişik noktalarda bildiri dağıttığını gördüm ve kayıt altına almaya çalıştım. Bu kişiler çok yoğun noktalarda bildiri dağıtıyorlardı. Sonra başka bir noktaya gittiğimde, orada başka kişilerin başka dağıtımlar yaptığını da gözlemledim. Görüntüleri kaydettim. Ben şunu merak ediyorum, bugün Başbakanımız ‘Bu oluşumlarla mücadele edeceğiz’ dedi. Bu örgüt, bu yapılanma, 3 gün öncesinde onlarca masum insanımızın hayatına kastettikten sonra bugün faaliyetlerini İstanbul’un en kalabalık metrobüs duraklarında rahatlıkla yapabiliyorsa, o zaman bu durum başbakanın sözleriyle çelişmiş olmuyor mu? Herhalde hükûmetin hala aklı başına gelmemiş.” dedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr