BBC Türkçe'de yer alan habere göre, Kanada Başbakanı ve Liberal Parti Genel Başkanı Justin Trudeau, Kanada'nın Toronto kentinde düzenlenen onur yürüyüşüne katılarak onur yürüyüşlerinde yer alan ilk Kanada Başbakanı oldu. Başbakan olmadan önce de onur yürüyüşlerine katıldığını söyleyen Trudeau, bunun büyütülecek bir durum olmadığının altını çizdi.

Trudeau ayrıca cinsiyet ibaresinin yer almadığı nüfus kağıtlarını hayata geçirme seçeneğinin de gündemlerinde olduğunu belirterek Kanada'da da Avustralya, Yeni Zelanda ve Nepal gibi ülkelerde sürdürülen cinsiyetsiz kimlik uygulamalarına benzer bir uygulamaya gidileceğinin sinyalini verdi.

Kanada'nın Ontario bölgesi, geçen hafta yaptığı açıklamada 'X' ile belirtilen üçüncü bir cinsiyet seçeneğinin ehliyetlere ekleneceğini duyurmuştu. 

Kanada meclisi ise geçtiğimiz haftalarda aldığı kararla ülkenin milli marşında doğrudan erkeklere hitap eden bölümlerin cinsiyetsiz ifadelerle değiştirilmesine onay vermiş, değişikliğe göre marşta geçen 'oğullarının komutasında' ifadesinin 'hepimizin komutasında' olarak değiştirilmesi kararlaştırılmıştı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr