Bingöl-Muş karayolunda kamyonun çarparak yaraladığı inek, yol ortasında saatlerce can çekişirken, yanındaki inekler başucundan ayrılmadı. İneklerin üzgün bakışları ve tavırları yaralı arkadaşlarının yeniden kalkmasına yetmedi.

KAMYON ÇARPTI, KANLAR İÇİNDE YOLA YIĞILDI

Bingöl'ün Solhan İlçesi ile Muş karayolunun 20'inci kilometresindeki Kardeşler Köyü'ndeki vatandaşlara ait büyükbaş hayvanlar otlaya otlaya karayoluna kadar çıktı. Sürücüsü ve plakası belirlenemeyen kamyonun çarptığı bir inek, kanlar içerisinde karayoluna yığıldı.



DİĞER İNEKLER YARDIMA GELDİ

Yol kenarındaki bariyerlerin arkasında duran inekler, can çekişen ineğe yardımcı olmak için bariyerleri aşarak karayoluna indi. Saatlerce can çekişen ineği kaldırmaya çalışan diğer inekler, yaralı arkadaşlarını kaldırmaya çalıştıysa da bunda başarılı olamadı.

HAYVAN DA OLSA VEFA

İneğin acılar içerisinde can çekişmesi ve yanındaki ineklerin onun başucundan ayrılmaması, saniye saniye görüntülendi. Kardeşler Köyü'nde yaşayan vatandaşlar, hayvan da olsa gösterdiği vefa ve kurtarma çabasının insanlara örnek olacak cinste olduğunu söyledi. Kazadan haber alan köylülerin daha sonra ineği alıp, ölmeden kestikleri öğrenildi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr