Hükümetin 2017 programında işçiler, memurlar ve sivil toplum örgütlerine yönelik düzenlemeler de yer aldı. Vaatlerden bazıları şöyle:

Kıdemde ‘fon’ gelecek: Programda “bireysel hesaba dayalı kıdem tazminatı sistemine yönelik mevzuat çalışması yapılacaktır” denildi. Bunun için süre mart sonu olarak belirlendi.

ESK’nin yapısı değişecek: Programa göre “mevcut sosyal diyalog mekanizmalarının etkinliğini artırmaya yönelik olarak ESK yeniden yapılandırılacak.”

STÖ’lere ‘çerçeve’ mevzuat: Programda sivil toplum kuruluşlarına ilişkin bütüncül ve demokratik bir yaklaşımla hukuki statüleri, kurumsal yapıları, faaliyetleri, kamu kurumlarıyla ilişkileri, finansal kaynakları gibi alanlara yönelik düzenlemeler yapılacağı belirtildi.

Personel sistemi sil baştan: Programa göre yıl sonuna kadar tüm kamu kurum ve kuruluşlarında personel sistemi, işe alımdan emeklilik sonrasına kadarki süreçleri kapsayan bir insan kaynakları yönetimi anlayışıyla ele alınacak.

Sözlü sınav her yerde: Memur sendikalarının eleştirilerine karşın kamuya alımlarda mülakat yaygınlaştırılacak. Kamuda işe alımlarda yazılı ve sözlü sınav esas olacak. Bu da yıl sonuna kadar gerçekleştirilecek.

Performans gelecek: Yine memur sendikalarının karşı çıktıkları bir diğer düzenleme olan performans sistemi de yaşama geçirilecek. Yıl sonuna kadar yapılacak bu uygulama için Performans Değerlendirme Klavuzu hazırlanacağı da ifade edildi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr