Küçükçekmece İkitelli'de, eşine şiddet uyguladığı öne sürülen 33 yaşındaki Faik Peçenek, karısının yeğeninin erkek arkadaşı tarafından sokak ortasında vurularak öldürüldü. Polis, Almanya'ya kaçmaya çalışan Suriye uyruklu şüphelinin de aralarında bulunduğu ikisi kadın 3 kişiyi gözaltına aldı.

Olay, 10 gün önce, 20 Şubat günü meydana geldi. 4 çocuk babası olduğu belirtilen Faik Peçenek yol ortasında uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Polis, olaydan sonra faili bulmak için soruşturma başlattı ve olay yeri ile çevresindeki tüm güvenlik kameralarını incelemeye aldı.

Cinayet Büro Amirliği ekipleri tarafından yapılan soruşturmada, Avcılar'da oturan Faik Peçenek'in, cinayetten bir hafta önce Suriye asıllı eşi Meryem Peçenek ile sorun yaşadığını belirledi. Kocasından şiddet gördüğü ortaya çıkan Meryem Peçenek'in evini terk ederek ablasının İkitelli'deki evine gittiği tespit edildi. Görgü tanıklarının ifadelerine göre, zaman zaman karısının bulunduğu eve gelen Faik Peçenek, evine geri dönmesi için eşini ikna etmek istedi. Olay günü de İkitelli'de baldızının evine gelen Faik Peçenek'in eşini ikna edemeyince sinirlendiği ve karısının yeğeni Berivan M. (23) tarafından konuşma bahanesiyle dışarı çıkarıldığı öğrenildi. Kaldırımda yaklaşık 45 dakika konuşan çiftin yanına yaklaşan bir kişinin cinayeti işleyerek kaçtığı öğrenildi.

Bu kişi, güvenlik kameraları kullanılarak, geriye doğru kayıtlar izlenip evine kadar takip edildi.Şüphelinin Kobani doğumlu Şyrwan M. olduğu tespit edildi. Yapılan soruşturmada da, Şyrwan M. ile Berivan M. arasında gönül ilişkisi olduğu ortaya çıktı.

CİNAYETE BALDIZLAR AZMETTİRMİŞ

Polis, kısa süre içinde, Almanya'ya kaçmaya çalışan Şyrwan M. ile cinayete yardım ettikleri öne sürülen zanlının kız arkadaşı Berivan M. ve kızkardeşi Hannan M.'yi gözaltına aldı.
Soruşturma sonucu, cinayeti, eniştesinin teyzesine şiddet uygulaması nedeniyle Berivan M.'nin azmettirdiği belirlendi. Hannan M.'nin de eniştesini öldürmek için Şyrwan M.'ye silah verdiği tespit edildi.Poliste işlemleri tamamlanan şüpheliler adliyeye sevk edildi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr