Kadıköy Yoğurtçu Parkı Caddesi’nde gece yapılan ıslah çalışmaları kapsamında dere tahliye tünelinde boya yapılırken, yüksekliği 10 metreyi bulan tünelde biriken metan gazından iki işçi zehirlendi.

İtfaiye erleri de gazdan etkilendi

İtfaiye ekipleri tünelin çıkış kapağına vinç kurarak önce işçi Eser Topaç’ı, ardından zehirlenmeden ötürü bayılan ve isminin Halil olduğu öğrenilen diğer işçiyi yaklaşık bir saat süren çalışma sonucu tünelden çıkardı.


Zehirlenen işçiler sağlık ekiplerinin yaptığı ilk müdahalenin ardından Medeniyet Üniversitesi Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılarak tedaviye alındı.

Kurtarma çalışmaları sırasında gazdan etkilenen üç itfaiye erine de sağlık ekipleri müdahale etti. Bir vatandaş, “Bir kişinin ağzından köpük çıktığını ve yattığını gördüm. Diğerinin ise ayakta dolandığını gördüm. Ben de acilen ambulansı aradım” dedi.

Senelerdir bir türlü temizlenemeyen Kurbağalıdere’den alınan balçık örneğinin TÜBİTAK raporunda ‘tehlikeli atık olmadığı’ sonucuna varıldığı yazılmıştı. Kurbağalıdere’den çıkarılan balçığın nereye döküleceği de uzun zaman tartışılmıştı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr