Spor Toto Süper Lig'in 23. haftasının kapanış maçı Kadıköy'de dev derbiye sahne oldu. Fenerbahçe sahasında Beşiktaş'ı 2-0 yenerek maç fazlasıyla yeniden liderlik koltuğuna oturdu.

MAÇ GOLLE BAŞLADI

Tempolu başlayan maçta ilk gol de gecikmedi. 2. dakikada gelişen Fenerbahçe atağında Alper, İsmail'in müdahalesiyle yerde kaldı ve Fenerbahçe, rakip ceza sahasının sol çaprazından serbest vuruş kazandı. Caner'in arka direğe doğru kullandığı serbest vuruşta topa gelişine sert vuran Volkan Şen, meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu ve Fenerbahçe, 3. dakikada Beşiktaş karşısında 1-0 öne geçti.

Bu golün ardından mücadelede tempo git gide yükseldi. Fenerbahçe'nin daha baskılı oynadığı ilk yarıda gelişen karşılıklı ataklarda her iki takım da net gol fırsatlarına girerken bu fırsatları değerlendirmek iki taraf için de mümkün olmadı ve maçın ilk yarısı, 1-0'lık Fenerbahçe üstünlüğüyle tamamlandı.

İkinci yarıda Fenerbahçe oyunun temposunu düşürmek isterken Beşiktaş, beraberlik için rakibinin üzerine daha çok gitmeye başladı. Siyah-beyazlılar, 52. dakikada sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Marcelo'nun kafa vuruşuyla gole çok yaklaştı ancak direğe çarpan top dışarı çıktı. İlerleyen dakikalarda Fenerbahçe oyunu dengelerken 61. dakikada Pereira, iki değişiklik birden yaptı. Ozan ve Nani oyuna girerken Alper ve Diego oyundan alınan isimler oldu.

ASİST OZAN GOL NANİ
Maç 1-0 devam ettiği sırada dakikalar 82'yi gösterirken, Ani gelişen Fenerbahçe atağında sol kanattan ceza sahasına sokulan Ozan Tufan, topu bomboş durumdaki Nani'ye yuvarladı. Ozan'ın attığı ince pasta boş kaleye topu gönderen Nani, takımını 2-0 öne geçirdi ve bu skorla Fenerbahçe rahatladı.
Mücadelenin geri kalan zaman diliminde başka gol sesi çıkmazken Fenerbahçe, dev derbide Beşiktaş'ı 2-0 mağlup etti ve 3 puanı hanesine yazdırdı.
Bu galibiyetle 53 puana yükselen Fenerbahçe, rakibinden zirve koltuğunu devraldı. 1 maç eksiği bulunan Beşiktaş ise 51 puanda kaldı ve 2. sıraya geriledi.

 

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr