İstanbul'da Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için Kadıköy Süreyya Operası önünde toplanıldı. Eylemde Berkin Elvan'ın annesi Gülsüm Elvan, babası Sami Elvan ve Ankara Yüksel Caddesi'nde direnen Veli Saçılık da bulunuyor. Açlık grevlerinin 100. gününde binlerce kişi Nuriye ve Semih için yürüyüşe geçti. Eylemde 'Ekmek, adalet, özgürlük', 'Zafer direnen emekçinin olacak', 'Nuriye, Semih onurumuzdur' sloganları atıldı.

Mühürdar Caddesinde yapılan basın açıklamasında, 'Nuriye ve Semih'in talepleri kabul edilsin. Emekçiler AKP'nin KHK'leriyle açlığa mahkum edilmiştir. AKP, Nuriye ve Semih'i tutuklayarak tüm KHK mağdurlarını tehdit etmiştir. İki eğitimci açlıkla terbiye edilmeye çalışılmaktadır. Bugün hükümetin utancının 100'üncü günü. Artık sağlık durumları kritik Aşamadadır. Durum kaygı vericidir. Sağlık ve yaşam hakları ihlal edilmiştir. Yaşama haklarının gasp edilmesine izin vermeyeceğiz. İnsan haklarıyla insandır. Gelinen noktada tüm yetkililere soruyoruz: Nuriye ve Semih neden tutuklandı? Nuriye ve Semih serbest bırakılsın' ifadelerine yer verildi.

Eylemde söz alan Veli Saçılık şunları söyledi: "Hergün defalarca saldırdılar. Dedim ki: Emekçiyiz, haklıyız ve mutlaka kazanacağız. Hiçbir zaman yalnız kalmadık. Nuriye ve Semih'e 'Ağaç kökü yesinler' dediler. Halbuki biz adalete açız. Biz kazanacağız."

Yürüyüş Mühürdar Caddesinde sona erdi.


Kaynak: Cumhuriyet.com.tr