Ünlü jokey Selim Kaya'nın kardeşi Ömer Kaya, geçirdiği kaza sonrasında hayata tutunamadı.

Tecrübeli jokey Kaya, 6 Ekim Perşembe günü düzenlenen Ankara Koşuları’nda attan düşmüş, beyin kanaması geçirerek hastaneye kaldırılmıştı. Ömer Kaya'dan dün sabah acı haber geldi. Kaya tedavi gördüğü hastanede hayata gözlerini yumdu. Ömer Kaya dört çocuk babasıydı. Kaya gibi geçmişte Haktan Bayrak, Müslüm Tumbul, Gürkan Oker gibi jokeyler attan düşerek vefat etmiş , Ertan Sevindik, Cemal Kurt, Yalçın Akağaç ise sakat kalmıştı. 19 yaşındaki Berat Gökçe ise Veliefendi’de yapılan idman sırasında attan düşmüş, hayatını kaybetmişti.

2015 yılı Gazi şampiyonu

Jokey Ömer Kaya 1986 yılında Şanlı Urfa doğdu. Atcılıkla uğraşan bir aileden geldi ve küçük yaşlardan itibaren binicilikle ilgilendi. Mahalli yarışlarla yola koyulan Kaya ilk olarak Elazığ’da yerel yarışlara katıldı ve buradaki ilk birinciliğine Çerkezkızı isimli atla ulaştı. 1999’un başında Halilağa isimli safkan ile 50. yarışını kazanarak jokey olan Ömer Kaya aynı dönemde yılın aprantisi seçildi. Başarılı jokeyin en büyük başarısı 2015 yılında İnspector isimli safkanla elde ettiği Gazi Koşusu’ydu. Kaya kariyerinde 12 bin 891 yarışta 1571 birincilik elde etti. Zehra isimli bindiği at, onu ilk yarışında düşürdü. 2001 yılında yine şiddetli bir kaza geçirmiş, attan düşmesi sonucu ayağı kırılmıştı.

Beybaran ile son yarışı

6 Ekim günü Beybaran isimli safkana binen Ömer Kaya'nın bu son yarışı oldu. Düzlükteki sprint sırasında atın altında kalan Kaya'ya yapılan ilk müdahalede beyin kanaması geçirdiği ve kaburga kemiklerinde kırıklar oluştuğu bildirilmişti. Kazanın yaşandığı Ankara 75. Yıl Hipodromu, jokeyin en çok tercih ettiği pist olarak gösteriliyor.

Şanlıurfa'da toprağa veriliyor

Ömer Kaya'nın cenazesi, ailesi tarafından hastaneden alındıktan sonra Ankara 75. Yıl hipodromuna getirildi. Burada düzenlenen törenin ardından uçakla Şanlıurfa’ya götürülen cenaze , bugün ikindi namazını müteakip Göbekli Köyünde defnedilecek.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr