Prof. Dr. Şener, son aylarda Niğde’nin Çamardı ilçesinde artan depremleri değerlendirirken, 7 Nisan 2016 perşembe günü saat 14.11’de merkez üssü Niğde-Çamardı-Kavlaktepe olan ve 4.1 büyüklükteki depremin, ülkenin en aktif fayı olarak tanımlanan 300 kilometre uzunluğunda Ecemiş fay zonu içerisinde meydana geldiğini anlattı.



Ülkenin jeolojik yapısından kaynaklanan depremin, tedbirli olunması halinde minimum kayıpların olabileceğini kaydeden Prof. Dr. Şener, depremin şans olabileceğini belirtirken de şunları söyledi:

"Bu tedbirler belirlenirken Anadolu coğrafyasında yaşamış atalarımızın yerleşim yerleri ve yerleşim modelleri, iyi incelenmeli ve örnek alınmalıdır. Unutulmamalıdır ki ülkemiz için önemli bir kayıp olan rahmetli Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara’nın sözleri ile 'deprem öldürmez, bina öldürür'. Gerekli tedbirlerin alınması halinde depremler korkulacak bir jeolojik olay olmaktan çıkıp ülkemiz için jeotermal enerji ve linyit gibi enerji hammaddelerinin, bor ve tuz gibi endüstriyel hammaddelerin ve altın gibi değişik yer altı kaynaklarımızın oluşumu ve üretimi için büyük bir şans olarak algılanabilecektir. Bu nedenlerle deprem ülkemiz için talihsizlik değil büyük bir şanstır."

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr