Tebliğciler yeni yıl yaklaşırken, yılbaşının kutlanmaması yönünde bildiri dağıttı. İstanbul’da toplu taşıma duraklarında bildiri dağıtıldı. İzmir’de ise halk tebliğcilere tepki gösterdi. Tebliğciler bildirilerini polis koruması altında dağıttı.

“İMANI ZEDELER”

Tebliğcilerin “Bu kimin yılbaşısı bu kimin kutlaması” başlıklı bildirisinde Maide suresinden “Ey iman edenler, Yahudi ve Hristiyanları dost edinmeyin onlar ancak birbirinin dostudur, im onları dost edinirse o da onlardandır” alıntısına da yer verildi. Bildiride şu ifadelere de yer verildi: “Bu Noel’e (yılbaşı gecesine) iştirak etmek, çam devirmek, hindi pişirmek mezeler hazırlayıp içkiler içmek, eğlenmek, televizyon programlarını seyretmek onlara benzemek değil de nedir?” “Suriye, Afganistan, Doğu Türkistan, Filistin, Myanmar ve dünyanın farklı yerlerindeki müslümanlara her türlü zulmü reva gören kafirlerin adetlerine hürmet göstermek hiçbir müslümana yakışmaz hatta imanını zedeler.” “Biz bacadan hediye getiren Noel Baba’nın değil, yedi kat semadan namazı hediye getiren Muhammed Mustafa (S.A.V)’in ümmetiyiz”

İZMİR’DE POLİS KORUMAYA ALDI

İzmir’de ise bildiri dağıtan tebliğcilere İzmirliler ve Halkevi üyeleri tepki gösterdi. Halkın Tebliğcilere “Burada bu bildirileri dağıtamazsınız. Bu şehirde gericilere, cihatçılara, tecavüzü aklayanlara, kadın düşmanlarına yer yok. Defolup gideceksiniz!” diye tepki göstermesinin ardından polis tebliğcileri korumaya aldı.

“KADIN OLDUĞUN İÇİN SANA BİR ŞEY YAPMADIM”

Tebliğcilerin “Kadın olduğun için sana bir şey yapmadım, yoksa başka türlü olurdu, biz müslümanız” tehditine karşı Halkevi üyeleri “Siz kız çocuklarını yetişkin erkeklere peşkeş çeken yasaya alkış tutar, Ensar Vakfı’nda çocuklar tecavüze uğradığında göz yumarsınız. Aladağ’da 12 kız çocuğu yanarak öldüğünde nerdeydiniz müslümanlar” ifadelerini kullandı. (Kaynak: Odatv)

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr