Kaza, bugün akşam 20.30 sıralarında İZBAN Hilal İstasyonu ile Alsancak İstasyonu arasında meydana geldi. Hilal’den Cumaovası yönüne hareket eden İZBAN Banliyö Treni’ne sinyal ihlali yapan TCDD’ye ait lokomotif arkadan çarptı. Çarpmanın etkisiyle raydan çıkan iki tren de maddi hasar oluşurken, İZBAN trenindeki yolcular büyük korku yaşadı. Kaza yerine itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kazayı yara almadan atlatan yolcular kısa sürede tahliye edildi.

Mahalle sakinlerinden Seyman Akartuna kaza sırasında büyük bir gürültü çıktığını belirterek, “Buraya geldiğimizde iki trenin çarpıştığı ve trenlerin raydan çıktığını gördük” dedi.

Alsancak, Hilal ve Halkapınar istasyonları kaza nedeniyle seferlere kapatıldı. Bu güzergahlara ise Eshot otobüslerinden ek seferler konularak yolcuların mağdur olmamaları sağlandı. Kaza yapan ve raydan çıkan iki tren vinçle kaldırıldı.

Kaza sonrası İZBAN Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Olaydan çok kısa bir süre sonra, İZBAN yolcuları Hilal İstasyonu’nda güvenli bir şekilde tahliye edildi. Olayla ilgili çok yönlü soruşturma TCDD ve İZBAN kanadında başlatıldı. Yaşanan durum nedeniyle İZBAN trenleri Halkapınar ve Hilal istasyonlarına giriş yapamadı. Diğer yerlerdeki seferler kesintisiz ve sorunsuz devam ederken, Halkapınar – Alsancak arasında ESHOT’un ek otobüs seferleri devreye alındı” denildi.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr