Menemen Asarlık Gölcük Mahallesi Turgut Özal Bulvarı 114 numarada bulunan HDP temsilciliğine silahla ateş edildi. Olayın ardından Aliağa İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memuru M.P., karakola gidip meslektaşlarına teslim oldu. Polisin olay yerindeki incelemesinde HDP temsilciğine 8 el ateş edildiği belirlendi. Polis memuru hakkında adli işlemler sürdüğü sırada Emniyet Müdürlüğünden de olayla ilgili açıklama geldi.

Herhangi bir yaralanmanın olmadığının anlatıldığı polis açıklamasında, “Olaya müteakip Asarlık Polis Merkez Amirliği'ne gelen ve Aliağa İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memuru olduğu anlaşılan M.P. 'temsilcilik binasına ateş edenin kendisi olduğunu' söyleyip silahı ile birlikte teslim olmuş, söz konusu eylemi 'aşırı borç yükü altında olmasından kaynaklanan psikolojik rahatsızlık ve bunalım sonucunda işlediğini söylemiş' bu durum alınan ilk doktor raporundan da anlaşılmıştır. Olayı gerçekleştiren Polis Memuru M.P. hakkında adli ve idari soruşturma başlatılmış ve soruşturmanın selameti bakımından 16.06.2016 tarihinde görevden el çektirilmiştir. Olayda herhangi bir can kaybının olmaması son derece memnuniyet vericidir. Ayrıca olayın eldeki ilk verilere göre tamamen bireysel ve psikolojik bir sorundan kaynaklandığı anlaşılmaktadır" denildi.

HDP'DEN TEPKİ

Olaydan sonra HDP İzmir İl Başkanı Muhafiz Güleryüz Asarlık temsilciliği önünde açıklama yaptı. Yaralanma ölümün yaşanmamış olmasının tek tesellileri olduğunu söyleyen Muhafiz Güleryüz, “Bu olayın spontane geliştiğini düşünmüyoruz. Asarlık gibi hassasiyetleri yüksek bir ilçe teşkilatımızın temsilciliği bir polis memuru tarafından kurşunlandı. İzmir Emniyet Müdürü bize yapan kişiyi 'psikolojisi bozuk ve spontane gelişen olay olarak' açıklamıştır. Biz soruyoruz polisin psikolojisi bozuksa neden görevdedir? Hedef neden HDP ilçe teşkilatlarıdır? Neden başka bir yer taranmıyor? Biz bu filmi dana önce gördük. Birileri bu ülkeyi germeye çalışıyor. Buradan ekmek çıkmayacak, biz gerginlik politikasına alet olmayacağız, direneceğiz. HDP dün olduğu gibi bugün de kurumlarının kazanımlarını savunmaya devam edecek. Bu işin peşini bırakmayacağız. İlçe teşkilatı dolu olsa ne olacaktı?" dedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr