İzmir Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sosyal medya aracılığı ile 'ucuz uçak bileti' satışı adı altında başkalarına ait kart bilgilerini kullanan bir kişi olduğu bilgisinin alınması üzerine çalışma başlattı. Bu kişinin N.Ö.D. olduğu tespit edilerek Karşıyaka ilçesinde bulunan evinden çıktığı sırada yakalandı. N.Ö.D.'nin evinde, birlikte kaldığı ve L.G. adına düzenlenmiş sahte kimlik gösteren Kırgızistan uyruklu U.Z. de yakalandı.

KIRMIZI BÜLTENLE ARANIYORLARMIŞ

Yapılan incelemede U.Z.'nin İnterpol Daire Başkanlığı tarafından kırmızı bülten ile arandığı, N.Ö.D.'nin ise İstanbul ilinden ve İnterpol Daire Başkanlığı tarafından 'Çocuk kaçırma' suçundan kırmızı bülten ile arandığı tespit edildi. Evde bulunan, N.Ö.D.'nin 3 yaşındaki çocuğu S.I.D.'nin de İnterpol Daire Başkanlığı tarafından sarı bültenle kayıp olarak arandığı anlaşıldı. 

Şüphelilerin evlerinde ve otomobilinde yapılan aramada 3 sahte kimlik, 4 cep telefonu, 3 simkart, 2 tablet bilgisayar, 1 dizüstü bilgisayar, 3 banka kartı, 1 anabellek, yabancı makamlarca verilmiş 2 sürücü belgesi ve 2 kimlik ele geçirildi. 3 Yaşındaki S.I.D. gerekli işlemler için Çocuk Şube Müdürlüğü'ne, Kırgızistan uyruklu U.Z. ise İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne teslim edildi. Adliyeye sevk edilen N.Ö.D. ise tutuklandı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr