İstanbul’da yayınlanan Şalom Gazetesi’nde 25 yıldan bu yana editöryal karikatürler çizen İzel Rozental, son yılların siyasi ve güncel olaylarını zengin gözlem ve mizah gücü, ince, naif, tutarlı, özgün çizgisiyle yorumluyor.

Bugüne dek gerek yurtiçinde, gerekse de yurtdışında çok sayıda sergi açan, karma sergilere katılan Rozental’in grafik sanatı açısından da dikkat çekici sergisinde 50’ye yakın eseri yer alıyor.

Merkezi Fransa’da bulunan ve eski BM Genel Sekreteri Kofi Annan ile Le Monde çizeri Plantu’nün öncülüğünde kurulan basın çizerleri oluşumu “Cartooning for Peace” üyesi olan sanatçı, aynı zamanda tanınmış bir kalem firmasının da yöneticiliğini yapıyor. “Kalem her ne kadar mesleğimse, karikatür benim için tutku ötesidir. Semih Balcıoğlu beni ‘bir karikatür manyağı’ olarak tanıtırken doğruyu söylemişti” diyerek kalem ile karikatür ilişkisinin hayatında ne kadar önemli yer tuttuğunu vurguluyor. Rozental'in Schneidertempel Sanat Merkezi’nin sanata, özellikle de çizgiye / çizere kucak açan bir mekan olarak açılmasındaki kurucu rol de olmazsa olmazı çizgi olan ‘bir karikatür manyağı’ olduğunu, karikatüre verdiği değerin yüksekliğini kanıtlıyor.

“Yol Boyunca”, "F", " B ", “Dikkat Buda” ve kısa bir süre önce ‘Kırmızı Kedi Kitabevi’nden çıkan "Moda Sevgilim Yeniden" adlı düz yazı kitapları bulunan sanatçının ayrıca bugüne dek yayınlanmış 6 karikatür albümü var.

İzel Rozental’in “Karikatör” sergisinde yer alan karikatürleri, ‘Gözlem Kitabevi’ tarafından yayınlanan ve aynı taşıyan bir albümde bir araya getirildi. Albüm, sergi açılışıyla birlikte Schneidertempel Sanat Merkezi’nde satışa sunulacak.

Sergi, 5 Aralık 2016 ile 8 Ocak 2017 tarihleri arasında Galata’daki Schneidertempel Sanat Merkezi’nde izlenebilecek.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr