ABD'de ki Chapman Üniversitesi'ndeki bilim adamları 3 yıl boyunca evli ya da beraber yaşıyan 39 bin heteroseksüel kadın ve erkeklerle anket yaptı. Bugüne kadar yapılmış en geniş çaplı seks araştırmalarından bir tanesi olan çalışmada yatakta tatmin olduğunu söyleyen erkeklerin yüzde 75'i, kadınların ise yüzde 74'ü seks sırasında 'seni seviyorum' diyor.

Erkekler ve kadınlar arasındaki ruh halini düzeltmenin formülünün 'seni seviyorum' demekten geçtiği ifade edildi. Bu süreç içinde 39 bin evli ya da birlikte yaşayan, kadın ve erkeklerin cevapları analiz edildi.

Yaş ortalamasının kadınlarda 40, erkeklerde ise 46 olduğu araştırmadaki sonuçlar, çiftlerin cinsel ilişki sırasında iletişimde olduğunu gösterdi. Araştırmacılar bunun memnun edici olduğunu belirtiyor.

Çiftlerin gün içinde mail veya telefon yoluyla seks hakkında konuşmaları da ilişkinin ayakta tutulduğunun bir göstergesi olarak gösterildi.

Mynet'in haberine göre; yapılan araştırmada çiftlerin %83'üne ilişkilerinin ilk birkaç yılı da soruldu. Erkeklerin % 43'ü, kadınların %55'i ilk altı ayda cinsel ilişkiden memnun olduğunu ifade etti. Ancak şimdi çoğu bunungeçici bir duygu olduğunu şu anda ilişkilerinden oldukça memnun olduklarını ifade etti. Geri kalan ise mutlu olmadığını söyledi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr