EURO 2016'daki İtalya-İspanya maçına Cüneyt Çakır'ın atanması, Çizme'de geniş yankı uyandırdı. Türkiye en iyi üçüncülerden olma şansını yitirmesine, İtalya'nın İrlanda'ya yenilmesi sebep olmuş, Türk taraftarlar sahaya yedeklerle çıkan Mavililere ateş püskürmüştü.

Yaşananların ardından Avrupa Şampiyonası ikinci tur maçına bir Türk hakemin atanması İtalyanlarca kuşkuya neden oldu. Çizme'deki internet sitelerinde ve sosyal medyayı kullanan futbolseverlerin paylaştıkları iletilerde, İtalyan taraftarların endişesi açıkça görüldü.

Cüneyt Çakır'ın daha önce Juvenuts ile Barcelona arasındaki final maçını da yönettiği ve başarılı bir hakem olduğu belirtilirken, buna karşın son gelişmelerin ardından bir Türk hakemin bu maça verilmesinin şüphe uyandırdığı, UEFA Hakem Komitesi Şefi Pierluigi Collina'nın bu tercihinin sorgulanır olduğu vurgulandı. (milliyet)

İTALYAN BASININDA ÇAKIR ATANMASINA TEPKİLER:

TUTTOSPORT: "Türkiye, turnuvadan elenmesi nedeniyle İtalya'yı suçlarken, İspanya maçı Cüneyt Çakır'a verildi"

ITASPORT PRESS: "Türkiye, İrlanda'ya kıyak geçti diye İtalya'yı suçlarken, Collina İtalya-İspanya maçına bir Türk'ü atadı"

CORRIERE DELLO SPORT: "Polemik... Turu geçemediği için Türkiye'nin İtalya'ya olan öfkesi hala sürüyor. İtalya-İspanya maçını Çakır yönetecek"

SOSYAL MEDYADAN GELEN TEPKİLER

@PaoloCond
Çakır Şampiyonlar Ligi yönetmiş ve 2018 Dünya Kupası'na da gitmeye hazırlanan bir isim. Böyle hakemler kendi geleceklerini tehlikeye atacak şeyler yapmazlar.

@nicolasquad
Çakır bu maça yanlış bir zamanda atandı. Ancak şimdiden günah keçisi aramayalım.

@RealCasacche:
İtalya-İspanya maçını Cüneyt Çakır yönetecek. Eğer elenirsek bahanemiz hazır. 

@stanislaolauric: 
Türkiye, İtalya'yı boykot ediyor; UEFA tutup bizim maça Türk hakem atıyor.

kaynak: Milliyet

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr