(Fotoğraf: Reuters)

Bakan Angelino Alfano, ana akım gazetelerden La Repubblica’ya verdiği mülakatta 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Türkiye ve AB arasında yaşanan gerilime de değindi.

AB’nin vize serbestisi getirmemesi halinde, Türkiye’nin geri kabul anlaşmasının sona ereceğine ilişkin açıklamaları hatırlatılan ve bunun ardından Balkanlar’dan İtalya’ya doğru yaşanabilecek göç akını karşısında bir planları olup olmadığı sorulan Alfano, “Türkiye kapıları açarsa bunun tüm Avrupa için yıkıcı bir şey olacağı açıktır” dedi.

Bunun için uluslararası dikkat ve endişenin üst seviyede olması gerektiğini belirten Alfano, “2015’ten bu güne kadar yabancı savaşçılar akınını engellemek için 344 gemiyi kontrol altına aldık. Türkiye’deki gelişmeler endişe verici, çünkü orada, başka yerlerde de olduğu gibi göç, diplomatik ilişkilerimizde bile müthiş bir baskı silahı haline geldi” diye konuştu.

“ERDOĞAN İNSAN HAKLARINI HATIRLASIN, BİZ DE ARAP BAHARI’NI”

Türkiye’deki mültecilerin sayısının milyonlarla ifade edildiğinin altını çizen Alfano, “Erdoğan insan haklarını hatırlasın, ama biz, aralarında Libya'nın da bulunduğu bazı ülkeleri yönetenleri kovmak suretiyle demokrasi ve daha iyi dönemlerin geleceği düşünüldüğü zaman, Arap Baharı’nın nasıl sonlandığını hatırlayalım” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr