-Fondöten seçiminizi gözden geçirin

Bu sıcakta fondöten ve kapatıcı kullanmakta ısrarcıysanız size tavsiyemiz kışın kullandığınız renk ve tonları bir kenara ayırıp yeni renkte ürünler kullanmanız. Bronzlaşan teninize daha uygun bir tonda fondöten ya da kapatıcı kullanmanız daha doğru olacaktır.

-Krem farları tercih edin

Uzun süre kalıcılığıyla öne çıkan krem farlar yaz aylarının favorisi. Toz farlar sıcakla birlikte terleyen yüzünüzde gün içinde dağılabilir. Ancak krem farlar daha uzun süre kalıcılık sağlar.

-Suya dayanıklı maskaralar

Göz altınızda biriken siyah lekeleri görmek istemiyorsanız suya dayanıklı maskaraları tercih edin. Ayrıca yaz sezonu boyunca alt kirpiklerinize maskara sürmekten kaçının.

-Unutmayın: Bronzer fondöten değildir!

Bronzer’ın bir fondöten olmadığını aklınızdan çıkarmayın. Kısacası bronzer’ı tüm yüzünüze kesinlikle uygulamayın. Bronzer sürmemizin amacı ten rengimizi koyulaştırmak değil, yüzümüzde doğal bir ‘güneş öpücüğü’ etkisi bırakmak. Tıpkı bir allık gibi elmacık kemiklerinize doğal bir şekilde uygulayın.

-Dudak yağlarına şans verin

Bu yaz klasik rujlar yerine sezonun makyaj trendi renkli dudak yağlarını denemeye özen gösterin. Hem birbirinden canlı renkleriyle yazın enerjisine eşlik edebilir hem de ıslak görünümüyle gün boyu taze ve canlı bir makyaj stiline sahip olabilirsiniz.

 Kaynak: www.buseterim.com.trKaynak: Cumhuriyet.com.tr