CHP Genel BaşkanıKemal Kılıçdaroğlu, bugün CHP'nin Grup Toplantısı'nda Karaman'da Ensar Vakfı'nın bünyesinde çocukların istismar edilmesi sonrası "Bir kere rastlanmış olması hizmetleri ile ön plana çıkmış bir kurumumuzu karalamak için gerekçe olmaz" açıklaması yaparak Ensar Vakfı'na sahip çıkan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'na yüklendi. 

Güler'den Sarraf'a: Senin önüne yatarım Rıza!

Kılıçdaroğlu yaptığı konuşmada, "Valisi konuşmuyor, Milli Eğitim Bakanı konuşmuyor. Aileden sorumlu Bakan da zaten birilerinin önüne yatmış vaziyette o da konuşmuyor. Bu yurtlara kim izin veriyor arkadaşlar... Biz izin vermedik diyorlar koro halinde. Siz izin vermediyseniz bunlar nasıl açılıyor?" açıklaması AKP'lileri, yandaş medyayı ve Ak-trolleri çılgına çevirdi.

Kılıçdaroğlu gelen eleştiriler üzerine yaptığı son açıklamada, "Kullandığım cümle, Türk siyasi hayatına AKP’li bir Bakan tarafından kazandırılan bir cümle. Cümle bana ait değil. Rıza Zarrab için söylenmiş. ‘Kimse sana bir şey yapamaz, ben senin önüne yatarım’ denmiştir. Dolayısıyla bu cümle benim sıfırdan bulduğum bir cümle değil. İkincisi, bu cümleyi kadın erkek diye ayırmak da başlı başına bir gaf. Bir Bakana kadın veya erkek diye bakmak da yanlıştır. Bakan bakandır. O koltuğa oturuyorsa, onun kimliği cinsiyeti önemli değildir” ifadesini kullandı.

ÖNÜNE YATARIM DİYEN ESKİ BAKAN GÜLER

17 Aralık Büyük Yolsuzluk ve Rüşve Operasyonu'nda oğlu Barış Güler gözaltına alınan İçişleri Bakanı Muammer Güler, Karşı Gazetesi'nde yayınlanan tapelerde yolsuzluk ve rüşvet ağının merkezinde olduğu iddia edilen, Rıza Sarraf'a şu sözlerle güvence vermişti: 

"Abicim sen rahat ol. Vallahi öyle bir şey varsa, senin önüne ben yatarım ya! İçişleri Bakanlığı'nda, Maliye'de ve MİT'te bir şeyin yok..."

İŞTE KARŞI'DA ÇIKAN GÜLER'İN ZARRAB'A "SENİN ÖNÜNE YATARIM" İFADESİNİ KULLANDIĞI O MANŞET

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr