Yeni sezonda yer alacakları 3 kulvarda da başarı hedefleyen Beşiktaş, alternatifli bir kadro kurmak için çalışmalara erkenden başlamıştı. Bu doğrultuda sağ bek transferi konusunda uzun süredir Gökhan Gönül’ün peşinde bulunan Kara Kartal, tecrübeli futbolcunun 9 yıllık Fenerbahçe kariyerisini tamamlaması sonrasında bu isimle menaceri aracılığıyla anlaşmaya varmıştı. Yönetimin, A Milli Takım’ın Euro 2016’da erken havlu atmasının ardından Türkiye’ye dönen 31 yaşındaki futbolcuyla yaptığı sözleşmenin detayları ortaya çıktı.

Bulut’a yüzde 5 pay

İlk etapta Beşiktaş’tan yıllık 2,5 milyon Euro garanti ücret ve imza parası; 10 bin Euro maç başı ücret, ayrıca menaceri Ahmet Bulut için yüzde 10 da komisyon isteyen başarılı futbolcuyla yapılan pazarlıklar sonrasında Gönül’ün neredeyse tüm bedellerde indirime gittiği öğrenildi. Son olarak tarafların, yıllık 1,8 milyon Euro yıllık ücretten 3 yıllık kontrat konusunda el sıkıştığı, başarılı oyuncuya 1,5 milyon Euro da imza parası verileceği bildirildi. Beşiktaş Yönetimi’nin, bu futbolcunun oynadığı kazanılan maçlarda 12 bin Euro, berabere kalınan mücadelelerde ise 4 bin Euro ödemeyi taahhüt ettiği konuşuluyor.

Beck’le forma için yarışacak

Beşiktaş’ın 20 Temmuz’da başlayacak yeni sezon çalışmaları öncesinde resmi imzayı atacak olan Gökhan Gönül’ün; 3 yıl için Beşiktaş’a toplam maliyeti 7,2 milyon Euro (24 milyon TL) olacak. Ek olarak bu transferden menacer Ahmet Bulut’un da yüzde 5’lik pay alacağı ifade edildi. Gönül, Serdar Kurtuluş’un takımdan ayrılmasının ardından yeni sezonda Siyah-Beyazlılar’da Andreas Beck’le forma yarışında olacak. (fanatik)

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr