Miras tartışmaları nedeniyle 2009’dan beri açılamayan ve mirasçılarına milyonlarca lira kaybettiren Tat Towers’ın satışı için dava açıldı.

Habertürk'ten Hayati Arıgan'ın haberine göre; mirasçılardan torun Salih Ziya Titiz (Tatlıcı), diğer mirasçılara, İstanbul Zincirlikuyu’daki 32’şer katlı ikiz kulelerdeki mevcut paydaşlığın satış yoluyla giderilmesi için dava açtı.

Titiz dilekçesinde, Tat Towers’ın 8’de 2’sinin Nurten Tatlıcı ve oğlu Uğur Tatlıcı’ya, geri kalan bölümünün de Tatlıcı’nın 1 oğlu ve 2 torununa ait olduğunu belirtti.

Dilekçede, mirasçılar arasında gökdelenlerin değerlendirilmesi konusunda 7 yıldır uzlaşma sağlanamadığına dikkat çekildi ve şöyle denildi:

“Kuleler; yüzölçümü, niteliği, pay ve paydaş sayısı ile imar mevzuatı uyarınca taksim suretiyle paylaşıma uygun değildir. Ancak satılarak paylaşım yapılmalıdır. Bu nedenle mirasçıların paylı mülkiyetinin de ortadan kaldırılması gerekir.”

Nurten Tatlıcı ve oğlu Uğur Tatlıcı ise satışa karşı çıkarak davanın reddini istedi. Anne-oğul, vasiyetnamedeki paylaştırma kuralına göre seçimlik haklarının bulunduğunu bildirdi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr