İstanbul Tuzla’da bir etüt merkezinde görev yapan 2 çocuk annesi 40 yaşındaki tarih öğretmeni Fatma Kayıkçı, önceki gün çocuklarını okuldan almak için Postane Mahallesi Tarih Sokak’taki evinden ayrıldı. Ancak Kayıkçı, ne çocuklarının okuluna gitti, ne de evine döndü. Okul görevlileri telefonla aradıkları genç kadına ulaşamayınca, eşi Gani Kayıkçı’yı durumdan haberdar etti. O da komşularını aradı.

Komşusu, “Öğle saatlerinde apartmanın giriş katında bağrışma sesleri duydum, dışarı çıktığımda Fatma’nın ayakkabısı ve kan izi vardı” deyince Kayıkçı hemen polise haber verdi.

Soruşturmayı sürdüren Kayıp Şahıslar Büro Amirliği ile Tuzla İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, güvenlik kamerası görüntülerinin incelenmesi ve çevre sakinlerinin ifadesi ile Kayıkçı’nın kaybolduğu saatlerde, apartmanın girişindeki dairede tek başına yaşayan 29 yaşındaki Furkan A.’nın bir valizle evden ayrıldığı bilgisine ulaştı.

BIÇAKLANARAK ÖLDÜRÜLMÜŞ

Ardından bölgede geniş çaplı araştırma başlatan polis dün Kayıkçı’nın cansız bedenini, evine 500 metre mesafedeki yeşil alanda, bir incir ağacının altında buldu. Sırtından 3 kez bıçaklanarak öldürüldüğü anlaşılan Kayıkçı’nın cesedi otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı.

Şüphelinin, kadını koridorda bıçaklayarak daireye sürüklediği ve cesedi önce çöp poşetine sonra da valize koyarak yaklaşık 500 metre taşıdıktan sonra boş araziye attığı belirlendi. Polis sırra kadem basan şüpheli Furkan A.’yı arıyor.

‘SÜREKLİ PARA İSTİYORDU’

Kayıkçı’nın komşularının verdiği bilgilere göre, şüpheli Furkan A., 3 yıl önce bir süre Kayıkçı’nın eşinin işlettiği kafede çalıştı. Kayıkçı Ailesi, işyeri kapandıktan sonra maddi durumu kötü olduğu için genç adamı binanın giriş katına yerleştirdi. Daireye kira vermeyen Furkan A.’nın faturalarını bile Kayıkçı ailesi ödedi. Fatma Kayıkçı’nın mahalleden bir arkadaşı; şüpheli Furkan A.’nın Kayıkçı’dan daha önce de para istediğini, bunun Kayıkçı tarafından kendisine anlatıldığını söyledi. (Kaynak: Habertürk)

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr