İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Terörle Mücadele Şubesi (TEM) ekipleri, IŞİD'e para kuryeliği yapan bir şebeke ile ilgili ihbarı değerlendirerek çalışma başlattı. TEM ekipleri, şebekeyi bir süre önce teknik ve fiziki takip ile izlemeye başladı. Polis ekipleri, Suriye uyruklu 5 kişilik şebekenin yasadışı yollardan Suriye'deki çatışma bölgelerine gittiğini tespit etti. Ekipler çalışmalarını tamamlayarak, şüphelilerin kullandığı Fatih Nişanca Mahallesi'nde bulunan bir tekstil atölyesine baskın düzenledi. Yapılan baskında şebeke lideri olduğu iddia edilen Ala M. ile Hussein A., Khaled Hussein A., İslam V. ve Nathir M.'yi yakalayarak gözaltına aldı.


Şüphelilerin üst aramasında toplam 99 bin 800 dolar ele geçirildi. Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, Vatan Caddesi'nde bulunan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirildi.
Zanlıların Emniyet'teki işlemleri devam ediyor.


ŞEBEKE İLE İRTİBATI OLAN KİŞİLER İNCELENİYOR


Emniyet yetkilileri, şüphelilerin Suriye'deki çatışma bölgelerine giderek örgüt sorumluları ile görüştüklerini belirlediklerini ifade ederek, ele geçirilen dolarların yurtdışından gelen ve yurtiçinde toplanan paralar olduğunu söylediler.


Yetkililer, şüphelilerin Emniyet'teki ilk ifadelerinde, toplanan paraları Suriye'de bulunan IŞİD sorumlularına vereceklerini söylediğini iddia etti.
TEM ekipleri, şüphelilerin görüştüğü kişileri belirleyerek, terör örgütü IŞİD'in para transferini de incelemeye başladı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr