Başakşehir, Ziyagökalp Mahallesi, Süleyman Demirel Bulvarı üzerinde bulunan alışveriş ve yaşam merkezinin inşaat halindeki ek binasının çatısında meydana geldi.

Edinilen bilgiye göre, gece saat 03.00 sıralarında inşaat halindeki 32 katlı binanın çatısında henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı. Alevler kısa sürede büyüyerek çatıyı kaplarken, işçiler durumu hemen itfaiye ve polis ekiplerine haber verdi.

Kısa sürede olay yerine Başakşehir, İkitelli, Bakırköy, Beylikdüzü ve Bağcılar İtfaiye Amirliği'ne bağlı ekipler gelerek yangına müdahale etti. İtfaiye ekipleri 32 katlı olan binanın çatısında çıkan yangına ulaşmak için yukarıya hortum uzatılarak yangına müdahale etti. İtfaiye ekiplerinin yaklaşık 1 saatlik çalışmasının ardından yangın kontrol altına alınarak soğutma çalışması yapıldı.

Sağlık ekipleri olay yerinde hazır beklerken, polis ekipleri de binadan düşen kıvılcımlar nedeniyle yolu araç trafiğine kısa süreli kapattı.

Yangın kontrol altına alındıktan sonra yol araç trafiğine açıldı. İnşaat halindeki binanın çatısında çıkan yangında herhangi bir can kaybı yada yaralanan olmazken, maddi hasar meydana geldi.

İtfaiye ekipleri yangının çıkış sebebini araştırırken, polis ekipleri de olayla ilgili soruşturma başlattığı öğrenildi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr