Beşiktaş'ın yeni stadı Vodafone Arena bu akşam siyah-beyazlı taraftarlara kapılarını açıyor. Beşiktaşlı taraftarlar bu akşam oynanacak Bursaspor maçından saatler önce Beşiktaş Çarşı ve Dolmabahçe çevresinde toplanmaya başladı. Binlerce taraftar, yeni stadın kapılarının açılmasını beklerken, İstanbul'da trafik durma noktasına geldi.

Vodafone Arena'daki ilk maç nedeniyle Dolmabahçe Caddesi, Akaretler Kavşağı'ndan ışıklara kadar trafiğe kapatıldı. rafik Akaretler Kavşağı’ndan Dolmabahçe’ye verilmeyerek Süleyman Seba Caddesi’nden Bayıldım Caddesi Stadyum arkasına yönlendirildi.

Kadırgalar Caddesi Bayıldım Caddesi’ne kadar trafiğe kapatılırken, Kadırgalar Caddesi girişine Meclis-i Mebusan Caddesi’nden gelen trafik akımı stadyum arkasına verilmeyerek Beşiktaş istikametine yönlendirildi.

İstanbul'daki trafik kabusu Beşiktaş ve çevresiyle sınırlı değil. Mesai saatinin bitmesiyle trafik yoğunluğu yüzde 60'a yükseldi. Boğaziçi Köprüsü'nde her iki yönde de trafik durma noktasına gelirken, TEM'de Edirne yönüne trafik Hasdal'dan başlayıp Avcılar çıkışına kadar devam ediyor. E5'teki durum ise TEM'den daha kötü. Trafik Boğaziçi Köprüsü çıkışından başlayıp Yenibosna'ya kadar devam ediyor. Sahil Yolu'ndaki trafik de her geçen dakika artıyor.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr