Sancaktepe'de Osmangazi Mahallesi'nde arkadaş olan 6 çocuktan dün öğle saatlerinden bu yana haber alınamıyor. İddialara göre Ortaokul 8. sınıf öğrencisi oldukları öğrenilen S. Y., B. K., A. K., M. Ç. A. K. Ve B.İ Y. 6 arkadaş birlikte vakit geçirmek için ailelerinden izin aldı. Çocuklar hep birlikte parka gitti. Dün öğleden sonradan beri çocuklardan haber almayan aileler durumu polis ekiplerine haber verdi.

Sancaktepe İlçe Emniyet Ekipleri kayıp çocukların arayışlarını tüm hızıyla sürdürüyor. 6 çocuğun ailesi çocuklarından haber alabilmek için bekleyişlerine devam ediyor. B.İ.Y. babası Ali Y. "Kendi aralarında anlaşıp kaçtılar herhalde. Telefonları da kapalı ulaşamıyoruz. Diğer arkadaşlarla da görüştüm birlikte gidebilecekleri bir yerde yok. Artık nereye gittiler bilmiyorum. Kendi imkanlarımızla da aradık. Okula gidip gibi çıktılar bir daha geri gelmediler." diye konuştu. A.K. annesi Ayşegül K. çocuğunun bir an önce bulunmasını isteyerek “Benim engelli çocuğum var. Hastaneden geldik oğlumla, 'Anne ben biraz arkadaşlarımla görüşeyim mi?' dedi. Bende izin verdim. Bir saat görüşeceklerini söylediler. Tamam dedim. Merkezdeki parka götürdüm onları bıraktım. Sonra aradım tekrar 'Cuma namazına gideceğim' dedi. Bir daha ulaşamadım. Hepsinin çantası vardı. Okul tatil oluyor okuldan geliyorlardır diye önemsemedim" dedi.

"EĞER ARKADAŞLARININ DEDİĞİ GİBİ PARALARI VARSA MUHAKKAK BİRİSİ YÖNLENDİRDİ"

M.Ç'nin annesi Hanife Ç., “Çocuğum cuma sabah saat 6 'da kalktı sosyal medyadan yazışıyordu. Bende tableti elinden aldım. O da elimden zorla geri aldı. Panik halindeydi.Tekrar konuşma sayfasından çıktı, öyle göremedim. Ne olur geri dön hiçbir şey yapayacağım “ diye konuştu. M.Ç'nin babası Gökhan Ç. ise: "İlla ki çocukları yönlendiren biri var, ya arkadaş çevresi ya da başka birisi. Ya kızlar yönlendirdi ya da başlarında birisi var bu çocukların. Eğer arkadaşlarının dediği gibi paraları varsa muhakkak birisi yönlendirdi. Yanlarında 15 Bin lira para varmış diyorlar. 15 Bin'i nereden bulsunlar" diye konuştu.

Kayıp çocukların ailelerin endişeli bekleyişi devam ediyor.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr