Üsküdar Belediyesi 2017 yılı bütçesi, belediye meclisinde görüşülerek oy çokluğuyla kabul edildi. İlçede planlanan yatırım ve projeler ile müdürlük harcama kalemlerini içeren bütçe 410 milyon TL olarak meclisten geçti. Başkan Hilmi Türkmen, Üsküdar’da hayata geçirilecek 2 büyük projeyi de ilk kez açıklayarak, Üsküdar-Beykoz arasına metro hattı ve Harem-Beylerbeyi-Küçüksu Tüneli'nin yapılacağı açıklamasını yaptı.

Üsküdar-Beykoz arasına metro geliyor

Başkan Hilmi Türkmen, Kadir Topbaş’ın kamuoyuyla paylaşabilirsin dediğine değinerek, “Raylı sistem Üsküdar’dan Beykoz’a kadar uzanacak. Marmaray’ın hemen çıkışından başlayarak yer altından Beykoz’a yeni bir metro hattı inşa edilecek. Tabi projeleri yapılıyor. 2019’a yetişmese de 2020-2021’e yetiştirilmesi amaçlanıyor. Şimdiden halkımıza hayırlı olsun” diye konuştu.

Harem-Beylerbeyi-Küçüksu tüneli

Başkan Türkmen, Üsküdar’a yapılacak diğer büyük projenin de Harem’den başlayarak yine Beykoz’a uzanacağını söyledi. Başkan Türkmen, “Diğer proje yine Harem’den başlayacak. Beylerbeyi Stadı’nın olduğu yerin hemen oradan çıkacak oradan tekrar yer altından devam ederek Küçüksu’ya kadar uzanacak. Lastik tekerlekli araçların geçiş yapacağı Tünel projesi de hayata geçirilecek. Bu iki proje eş zamanlı yürütülecek. Birisi metro diğeri de lastik tekerlekli araçlar için tünel olacak” diyerek Üsküdarlılara müjdeyi verdi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr