İstanbul’un Bahçeşehir'deki bir benzin istasyonunda, filmlerde görülebilecek bir doğum gerçekleşti. Doğum sancıları sıklaşan anne ve annenin eşi, trafik sıkışıklığı nedeniyle hastaneye ulaşamayınca 22 Ağustos Pazartesi sabahı saat 08.30’da Bahçeşehir Shell istasyonu çalışanlarından yardım istedi.

Telefonla ulaşılan 112 Acil hattındaki doktorun yönlendirmesiyle İstasyon Vardiya Şefi İhsan Vural ve diğer istasyon çalışanları, annenin doğumu gerçekleştirmesine yardımcı oldu.

Vardiya Şefi İhsan Vural, yaşadıklarını şöyle anlattı:

“Anne ve baba doğum için otomobilleriyle hastaneye giderken sıkışan trafikte, istasyonumuzda ihtiyaç molası veriyor. Bu sırada hanımefendinin doğum sancısı başlıyor ve eşinden yardım istiyor. Beyefendi durumu bize anlattı ve bizden kendilerine yardım etmemizi rica etti. Hemen 112 Acil’i aradım. Hanımefendinin doğum yapmak üzere olduğunu belirttim. 112 Acil ‘biz gelene kadar sizin  destek olmanız gerekiyor’ dedi ve bizi kadın doğum uzmanına aktardı. Uzman doktorun telefondaki yönlendirmesiyle, istasyonumuzdaki sağlık malzemeleriyle annenin doğumu gerçekleştirmesine yardımcı olduk. Ambulans istasyonumuza ulaşamadan doğum gerçekleşti. Annenin de bebeğin de sağlık durumu iyi. Hepimiz çok mutluyuz.”

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr