Dünyanın en büyüğü olma özelliği taşıyan kongre, başka bir tarihte, Avrupa’daki bir şehirde gerçekleştirilecek. Yeni yerin duyurusu 25 Mart’ta yapılacak.

Derneğin internet sitesinden yapılan açıklamada, kongrenin artan güvenlik kaygıları nedeniyle İstanbul yerine başka bir Avrupa kentinde toplanmasına karar verildiği belirtildi.

Son aylarda yaşanan terör eylemlerine ve kaygı verici gelişmelere karşın, kongrenin İstanbul’da yapılması için son ana kadar ısrarlı olunduğu ifade edilen açıklamada, “İPSA yetkilileriyle yaptığımız görüşmede, 17 Şubat 2016 günü Ankara’da meydana gelen terör saldırısından sonra, kongrenin yerel düzenleyicisi sıfatımızla IPSA yönetimine kongrenin güvenliği konusunda artan beklentilerini karşılayacak türden güvenceler verebilecek konumda olmadığımızı, kurumsal ya da kişisel olarak bu konuda manevi sorumluluğu üstlenemeyeceğimizi ifade ettik” ifadelerine yer verildi.

Katılmayacağım

İstanbul Üniversitesi öğretim  üyesi Prof. Dr. Fatmagül Berkay, “Her yerde terör sorunu var. Yeni yerine gitmeyeceğim. Türkiye’deki akademik dünyanın önemini açığa çıkarmada bir vesile olacağı için bu kongrenin önemli olduğunu düşünüyordum” dedi.

Hannah Arendt’in, bu yıl 100. doğum  yılı olduğuna dikkat çeken Berktay, “Çok heveslendik. Hevesim kursağımda kaldı. Bir yandan da bu karar, Türkiye’nin imajının ne kadar kötü olduğunu insana bir kaz daha hatırlatıyor. Bu durum bana ağır geliyor” diye konuştu. 

Sabancı Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Ersin Kalaycıoğlu “Oraya gideceğiz, katılım parasını ödedik... Sorun olmayacağının garantisini istiyorlar. Böyle bir garanti veremeyiz. Paris ne kadar güvenliyse İstanbul da o kadar emniyetli” dedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr